Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алкарас ще е готов на 100 процента за първенство на САЩ

Карлос Алкарас
Снимка: БТА

Испанският тенисист Карлос Алкарас каза, че ще бъде "на 100 процента" готов за Откритото първенство на САЩ, въпреки че прекъсна тренировката в Ню Йорк в събота като предпазна мярка, след като изкълчи глезена си.

Четирикратният шампион от Големия шлем Алкарас има редица контузии в последно време, включително на глезена, която го принуди да се оттегли в първия кръг в Рио де Жанейро по-рано тази година.

Притесненията на испанеца се подновиха в събота, което го накара да спре заниманието си с аржентинеца Франсиско Черундоло. Въпреки това той каза, че никога не се поставял под въпрос участието си в турнира.

"Просто спрях тренировката като предпазна мярка. Не се чувствах достатъчно комфортно, за да продължа и за всеки случай, за да не се влоши", каза Алкарас на пресконференция.

"Няколко часа по-късно се чувствам добре, утре ще се опитам да тренирам отново, без да мисля за това. Изобщо не се притеснявах за участието си тук. Очевидно бях ядосан, защото не искам да спирам тренировките, уважавам и Черундоло. Утре или до два дни ще бъда 100 процента добре", добави той.

21-годишният испанец започва участие във вторник срещу австралиеца Ли Ту, преследвайки втора титла от Откритото първенство на САЩ след 2022 година.

Алкарас каза, че се надява да подходи към важни мачове с по-добър манталитет след разочарованието от загубата от Новак Джокович на финала на Олимпиадата по-рано този месец.

"Това беше труден момент за мен, загубата на златния медал в много труден мач, в който имах своите възможности. Но пред себе си имах наистина добър играч и той го заслужаваше. Така че дни след Олимпиадата осъзнавам, че спечелих сребърен медал - голямо постижение, с което трябва да се гордея", заяви той.

"Опитвам се да продължа да се уча от всеки турнир. Надявам се в следващите важни мачове в кариерата ми да се справя по различен, по-добър начин, отколкото на Олимпийските игри", допълни испанецът.

Алкарас, който миналата седмица загуби от Гаел Монфис в Синсинати, каза, че не се притеснява, че е изиграл малко мачове на твърди кортове преди последния турнир от Големия шлем за годината.

"Насочвайки се към "Ролан Гарос", не бях играл твърде много мачове на клей, но постигнах доста добър резултат. На "Уимбълдън" се случи същото нещо", добави испанецът.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна