Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургаско:

Иззеха автомобилите на 9 водачи, карали на наркотици или алкохол

Снимка: БГНЕС

За едно денонощие в Бургаска област са задържани 9 водачи, иззети са и автомобилите им, след като пробите им за употреба на наркотици и алкохол са положителни. Проверките са извършени в Бургас, Поморие, Несебър, Свети Влас, Ахелой и селата Житосвят и Ясна Поляна.

3 са случаите на шофьори задържани за употреба на кокаин и метаамфетамини в Поморие. Задържани са 40 годишен мъж от Поморие, 25годишна жена от Велико Търново и 36 годишен мъж от Враца. Изети са 2 леки и един товарен автомобил. При самостоятелна катастрофа с луксозен автомобил в Свети Влас е установено, че водача 23 годишен мъж от Ямбол е с алкохол в кръвта от 2.6 промила. 28 годишен грузински гражданин е задържан край карнобатското село Житосвят след като пробата му за употреба на наркотици е била положителна. 

В Бургас при самостоятелна катастрофа е тестван 45 годишния шофьор на автомобил“Опел Астра“. Пробата му е положителна за употреба на метаамфетамин. Той е задържан, а колата е иззета. В Несебър е иззет товарен автомобил, а 22 годишна жена от София е задържана за употреба на кокаин и канабис. В Ахелой е извършена проверка на шофьор на 52 години от Ямбол, който управлявал автомобила си първо с отнета шофьорска книжа, а при проверка е установено и че употребил амфетамини и метаамфетамини.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна