Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последни два софийски парка в летния маршрут на библиобуса

Снимки: Столична библиотека

Последните локации на Десетата кампания „Зелени библиотеки 2024“ са Борисовата градина (31 август, събота) и един от най-новите и атрактивни софийски паркове – парк „Възраждане“ (1 септември, неделя), в който гостуваме за първи път, съобщават от Столичната библиотека.

Досега инициативите тази година са посетили близо 12 хил. души, а читателската аудитория на Библиотеката на София се e увеличила с 1320 любители на книгите и четенето.

През последния летен уикенд ще зарадваме малките посетители в двата парка с артистичните изпълнения на популярната детска вокална група „Палави ноти“, клуба по спортни танци „Дъга“ и децата от театралната работилница на Ирен Кривошиева от школата за сценични изкуства „Essence“. Малчуганите ги очакват СТЕМ игри с нови ботове, 3D писалки, албуми за оцветяване и подаръци детски книжки.

Поетите Аксиния Михайлова, Ангел Игов, бившият вокалист на група „Атлас“ Георги Арсов (в Борисовата градина) и авторите Нинко Кирилов, Хайри Хамдан и блестящият саксофонист Иван Бороджиев (в парк „Възраждане“) ще допринесат за хубавото настроение на публиката.

Посетителите в двата парка могат да се включат в инициативата „Споделени книги – Вземи, прочети, върни“, като дарят прочетено заглавие от личната си библиотека и вземат друга нова книга, да разгледат и научат непознати интересни факти за миналото на столицата от фотодокументална изложба на Столична библиотека „Любопитната София“. Както винаги с нас ще бъде мобилният ни филиал Библиобус и всички желаещи ще получат безплатни читателски карти за библиотеката.

В Борисовата градина ще ни намерите около площадката със слончето.

По публикацията работи: Георги Нейков

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени