Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Спорът за собствеността на обитаваните от Ахмед Доган два имота е от частен характер

Парк "Росенец"
Снимка: Даниела Костадинова

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков коментира, че спорът за собствеността на двата имота, обитавани от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е от частен характер.

Той потвърди, че след подаден сигнал на телефон 112 за вилата в Бояна, служители на МВР са пристигнали на място и са изяснили ситуацията. Служители на охранителна фирма са били упълномощени от собственика да влязат в имота, обясни министър Илков.

"Колегите предприеха всички действия. Направиха обратна връзка със собственика. Той потвърди тези обстоятелства. Колегите се убедиха в това, след като им бяха предоставени съответни документи от хората, които бяха вътре в имота".

Министър Атанас Илков каза, че днес ще заседава специална комисия, която ще прецени дали Националната служба за охрана да поеме сигурността на Доган:

"Цялата информация, която сме събрали, както и фактите обстоятелства, ще бъдат представени на членовете на комисията. В тази комисия участват началникът на НСО, председателят на ДАНС и главният секретар, тоест служителят от МВР, който изпълнява функциите на Главния секретар, а именно г-н Рашков. Днес комисията ще заседава и ще вземе решение относно има ли застрашеност или няма".


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени