Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: Голяма част от предвидените 100 млн. лв. за инвестиционни проекти на община Варна ще бъдат загубени

Голяма част от предвидените за инвестиционни проекти на община Варна 100 милиона лева, отпуснати от правителството, ще бъдат загубени заради безпрецедентна некомпетентност на новата администрация на кмета Благомир Коцев. Това заявиха съветниците от ГЕРБ Иван Портних и Тодор Балабанов. Те посочиха, че всички готови проекти досега са от предишната администрация, а новата не е пуснала за реализация дори тези със строително разрешение.

Варна ще загуби безвъзвратно средства от програмата за финансиране на инвестиционни проекти на общините на стойност 100 милиона лева, като само малка част от тях ще бъдат усвоени. Това коментираха бившият председател на общинския съвет, а сега съветник от ГЕРБ Тодор Балабанов, и Иван Портних, бивш кмет на Варна, също съветник от ГЕРБ.

Балабанов заяви:

"Те имат проектна готовност и нужда от финансиране в размер на 8700 лева. Тези 8700 лева са за проекти, които са подготвени от администрацията на господин Портних. Това решение вчера взе Общинският съвет без каквито и да било възражения от страна на господин Коцев или неговата администрация. Така че истината в крайна сметка излезе наяве - че те ще има проектна готовност единствено и само по отношение на стари проекти от предходната администрация. Или администрацията на кмета Коцев за близо една година не е подготвила нито един проект, който може да се финансира от страна на държавата".


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени