Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов тръгва от осма редица в двете състезания на "Монца"

Никола Цолов
Снимка: Nikola Tsolov Racing

Никола Цолов ще започне и двете състезания от последния кръг за сезон 2024 във Формула 3 на пистата „Монца“ от осмата редица на стартовата решетка.

В квалификацията, в която пилотите бяха разделени в две групи, Никола попадна във втората. Въпреки това разделение на групи отново имаше голямо дебнене за въздушна струия и в двете групи, което доведе до типичния хаос в края на квалификацията на „Монца“.

В своята група Цолов постигна време от 1:39.129, което му отреди осмата позиция, на 0.311 зад Алекс Дън, който беше най-бърз групата. Тъй като времето на ирландеца беше по-бавно от това на Леонардо Форнароли, който спечели първата група, пилотите от втората ще заемат четните позиции на стартовата решетка.

Това означава, че Цолов ще трябва да потегли 16-ти и в двете състезания в „Храма на скоростта“, с които ще завърши сезона. Първото от тях е предвидено за 10:30 часа българско време утре сутринта. То ще бъде с продължителност от 18 обиколки, а от първата позиция в него ще стартира Тим Трамниц, който завърши шести в групата на Никола.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени