Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водещи кметове от ГЕРБ ще бъдат предложени за водачи на листи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметове, излъчени от партията
Снимка: БТА

Все още няма яснота как ЦИК ще реши проблема със започването на регистрацията на партиите за предстоящите предсрочни избори. Тя трябваше да започне тази сутрин, но стартът беше отложен заради противоречията между двете крила в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски. И двете групи се появиха пред ЦИК и пожелаха да се регистрират за вота. Членовете на Централната избирателна комисия се събраха на закрито заседание заради казуса.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че сътресенията в ДПС и БСП няма да имат никакво значение, ако има висока избирателна активност: "Ако не направим  стабилно управление, просто на България ще се гледа много вече несериозно, ще се гледа много с подозрение. Просто ще си уплашим и партньорите, не само хората. Затова искрено призовавам българите да излезнат да гласуват".

Партиите, които се разцепиха, да не принуждават институциите да решават проблемите им, призова лидерът на ГЕРБ.

Пред кметове на ГЕРБ в Бургас Борисов подчерта, че вътрешните проблеми в ДПС и БСП не трябва да се прехвърлят върху институциите:

"Я вижте как е разхвърляна полицията: едни на "Росенец", едни на "Бояна", едни на "Позитано", едни на ЦИК. А кой пази хората? Кой в момента работи? Говорим за независими институции, ама всички им хвърляме проблема да ни го решават те. Какво да им реши? Те не могат вътре в партията си да кажат кой управлява и сега институциите трябва да им вземат решение. Не ги намесвайте институциите. Справете се сами".

Борисов съобщи, че водещи кметове на ГЕРБ ще бъдат предложени за водачи на листи за предсрочния парламентарен вот, за да са гарант, че програмата на партията ще се изпълнява.

Следващата среща на лидера и ръководството на ГЕРБ за обсъждане на предстоящата предизборна кампания ще се проведе в Хасково.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна