Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Очаквам "Да, България" да остане в ПП-ДБ. Това е по-логичното решение"

Весислава Танчева: Битката в районните избирателни комисии ще е нечовешка. Повечето са разделени по линията Доган - Пеевски

"Борисов сякаш се опитва да бъде невидим"

| Интервю
Весислава Танчева
Снимка: БГНЕС

Най-големият проблем, който имат ПП-ДБ, е начинът, по който комуникират с избирателите си. Това заяви пред БНР ПР експертът Весислава Танчева. 

ДСБ вече обяви, че остава в коалиция с "Продължаваме промяната". Днес "Да, България" трябва да реши дали също ще продължи по този път.

"Очаквам да вземат същото решение и на тези избори да се явят в досегашния формат. Това изглежда по-логично. Те често се предоверяват на онлайн подкрепата, която получават, но тя невинаги решава изборите", коментира тя. 

Весислава Танчева определи като "комуникационен трик" разговорите на ГЕРБ за проблемите в регионалната политика и липсата на коментар по отношение на случващото се в другите партии.

"Борисов сякаш се опитва да бъде невидим. Очевидно с една цел – да не попадне в бурята. Няма да разберем какво мисли, докато не се стане ясно кой печели в битката между Доган и Пеевски"

Битката в ДПС продължава в съда, обясни тя в предаването "12+3". 

"Вчера в ЦИК беше само подаването на документи и нищо друго. Имаме два еднакви типа документи. И двете са в коалиции. 

Битката в районните избирателни комиисии ще  е нечовешка. Повечето РИК вече са разделени по линията Доган - Пеевски. Членовете в тях са от различни лагери". 

Танчева коментира и ситуацията в БСП. 

"Напълно е ясно кой представлява БСП чисто юридически. Това е Корнелия Нинова. Тя ще трябва да подписва всичко – документите в партия, на която вече не е член, както и листите на партия, на която не е член. Допускам даже още по-тежко затъване в тази ситуация. Може да се премине към вариант за използване на регистрацията на друга партия за явяване на изборите". 

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл. 


По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна