Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пегула и Сабаленка ще спорят за титлата в Ню Йорк

Джесика Пегула
Снимка: БТА

Американката Джесика Пегула и втората поставена в схемата Арина Сабаленка от Беларус ще спорят за титлата в Откритото първенство на САЩ по тенис при жените.

Арина Сабаленка победи с 6:3, 7:6(2) представителката на домакините Ема Наваро. Световната номер 2 спечели двубоя за малко повече от час и половина.

Първият сет стартира интересно, като двете тенисистки си размениха по един пробив. В шестият гейм Сабаленка записа нов брейк, а след това спечели и своето подаване, за да поведе с 5:2 и в крайна сметка затвори частта с 6:3.

Втората започна равностойно, но в петия гейм Сабаленка проби за 3:2. Наваро намери сили и успя да изравни за 5:5 и в последствия се стигна до тайбрек. Сабаленка не започна добре, като загуби първите две точки, едната след двойна грешка. Тя обаче спечели следващите 7 поредни пункта, за да ликува със 7:2 и така стигна до финал в надпреварата.

Джесика Пегула записа обрат срещу чехкинята Каролина Мухова – 1:6, 6:4, 6:2 и ще опита да задържи титлата при домакините, която миналата година бе завоювана от Коко Гоф.

30-годишната американка отстъпи с 1:6 в първия сет, но показа здрави нерви и стигна до обрат. Във втората част след размяна на пробиви се стигна до 4:4, където Пегула взе превес и спечели с 6:4.

В решаващата трета част Пегула записа два пробива, с което спечели с 6:2 и заслужено ще играе във финалната среща, която е първа за нея в турнир от Големия шлем. 


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна