Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Русе отбелязаха 139 години от Съединението на България

Снимка: Живко Иванов

С церемония пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война в Русе бяха отбелязани 139 години от Съединението на България.

Тържеството събра представители на държавната и местната власт, на духовенството, на армията и много граждани, които след официалните речи поднесоха цветя пред Паметника на загиналите в сръбско-българската война на площада, който носи името на княз Александър Батенберг, издал Прокламацията на Съединението:

"Съединението е един страхотен празник за България, защото преди толкова години тогавашният елит осъзнава, че повече не може да се живее така и България не трябва да бъде повече никога разединена, а заедно, с наши сили трябва да се извърши това съединение, това обединение на Княжество България с Източна Румелия, за да може страната ни да тръгне по тогавашния европейски път".

"Искам да видя България по-развита, по-обединена като народ, като идеали, като виждания, като разбирания от какво реално имаме нужда. Ние имаме нужда от по-добро образование, от повече свързаност между хората".

"Малките победи са много важни и ако си направим градинката да ни е хубаво и всеки ако го направи, така ще стане по-добра държавата".

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна