Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите няма да обсъждат промените в Закона за опазване на околната среда

Снимка: БТА

Депутатите няма да продължат днес обсъждането на първо четене на промените в Закона за опазване на околната среда, които предвиждаха отпадане на втората инстанция за обжалване на инвестиционни проекти, свързани с обекти от национално значение и стратегическа важност. Гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН не достигнаха, за да остане точката в работната програма на депутатите.

От БСП поискаха депутатите да започнат работа с изслушване на четирима служебни министри - на транспорта, вътрешните работи, финансите и регионалното развитие относно затрудненията при преминаване на границата с Турция, Гърция и Румъния, но поради техни неотложни ангажименти през тази седмица предложението не беше подложено на гласуване.

Отхвърлено беше и предложението, отново дошло от БСП, от дневния ред да отпадне обсъждането на проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с украинския си колега за продажба на оборудването, предназначено за АЕЦ "Белене".

В дневния ред не беше допуснато и предложението на ПП-ДБ за освобождаване на Антон Славчев като председател на Комисията за противодействие на корупцията.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна