Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР и БАН подписаха меморандум за сътрудничество

Генералният директор на БНР Милен Митев и председателят на БАН академик Юлиан Ревалски
Снимка: Ани Петрова

Генералният директор на БНР Милен Митев и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски подписаха меморандум за сътрудничество между двете институции. Той предвижда информиране на обществото по въпроси, свързани с развитието на научната дейност у нас и инициативи за популяризиране на научните дейности и изследвания, провеждани в академията. 

Юлиан Ревалски заяви: 

"От изключителна важност е такава медия като Националното радио да ни помогне в онази част, която е комуникацията с обществото, за да може по-всеобхватно да се отразят успехите, които постигат нашите учени, по-широко да се разпространи начинът, по който те работят и усилията, които те полагат в името на това да бъдат експерти във важни области на науката и по този начин да бъдат и полезни на обществото, когато това е необходимо".

Генералният директор на БНР Милен Митев определи като мисия на БНР популяризирането на научните постижения на БАН: 

"Науката е двигателят на човечеството и това, което ни е довело до там, където сме в момента. Затова смятам, че е мисия на нас като медия да разказваме за науката по начин, който да достигне до повече хора, да им покажем, освен, че е важна, което те най-вероятно знаят, може да бъде и много интересна, може да бъде и увлекателна и колкото повече хора привлечем за това да се интересуват от наука и от работата на Българската академия на науките, толкова по-добре". 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна