Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алея на книгата - среща с автограф

2
Снимка: Велина Махлебашиева

"Алея на книгата" за пореден път ще срещне малките и големите читатели с техните любими автори, издатели и художници, като културната програма е богата и включва някои нови акценти.

Шатрите на издателите са разположени до НДК през цялата седмица, а организатор е асоциация "Българска книга".

В рамките на Алея на книгата среща с автограф с Ясен Григоров - илюстратор на книжката "Мил домашен комар".

"Днес следобед в 17,30 автографи ще даваме заедно със Зорница Христова - авторката на книжката и издателка. Тя ми хареса като творец с това, че самите стихове са музикални, това е една весела игра с думите, това ме запали, за да бъда илюстратор.

Комарът е един герой, който излиза извън рамките, историята е всъщност за едно приятелство, за неочакваните срещи, които можем да имаме, когато не сме с предразсъдъци и тогава може да се случи нещо хубаво, сподели Ясен Григоров за "Закуска на тревата".

В неделя в културната програма на Алея на книгата, среща с авторката на фентъзи Габриела Плочева.

Утре от 16 часа в Литератния кът на Алеята може да се запознаете с фентъзи света на Плочева - "Предсказанието и принцът на мрака":

"Много се вълнувам и нямам търпение да се срещна с всички хора утре, досега все нещо се случваше, каза Плочева, която е икномист по прфесия, работи като графичен дизайнер, а и пише.

"Страната Фанагория, която е повече мит като първата столица на българите, в моята поредица има много исторически препратки към личности и събития, тази страна Фанагория е и сега в поредицата.

Но в поредицата има и любов, има приключения, болка, поредицата е вихрушка от емоции, каза за "Закуска на тревата" Габриела Плочева.


Още по темата слушайте в звуковите файлове.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна