Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски празник за пътната безопасност в Плевен

Снимка: БТА

В Плевен е организиран детски празник за пътната безопасност. Специално внимание ще бъде отделено и на правилата за безопасно управление на велосипеди и тротинетки.

Увлекателни състезания, забавни игри и интересни срещи очакват децата на Плевен днес в Градската градина пред Центъра за работа с деца в града. Детският празник е посветен на пътната безопасност на най-малките и ще постави началото на поредица от прояви за новата учебна година. Организатор на събитието е Община Плевен, съвместно с КАТ "Пътна полиция", Центъра за работа с деца, Българския червен кръст.

Събитието ще започне в 11 часа в Градската градина, съобщи комисар Валентин Георгиев от Областна дирекция на МВР.

Под формата на игра на децата ще бъдат показани и пътните знаци, като разделени на отбори участниците ще редят и тематични пъзели. Най-бързите и знаещи ще получат награди. На обособено трасе ще бъде показано нагледно как трябва да се управляват тротинетки и велосипеди . Идеята на празника е по занимателен начин да се покаже на децата как да спазват правилата за движение по пътищата, а понякога да контролират и своите родители, отбелязват от Общината.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна