Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две дузпи донесоха успех на Реал (Мадрид)

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Винисиус Жуниор и Килиан Мбапе реализираха дузпи през второто полувреме, за да донесат на Реал (Мадрид) трудна победа с 2:0 като гост на Реал Сосиедад в среща от петия кръг на футболното първенство на Испания.

Отборът на Карло Анчелоти поведе в 58-ата минута чрез Винисиус, който се разписа от бялата точка, след като удар на Арда Гюлер от границата на наказателното поле срещне ръката на полузащитника Серхио Гомес, който вдигна двете си ръце в рефлекс, за да защити лицето си.

Мбапе оформи крайното 2:0, като вкара втората дузпа в 75-ата минута, отсъдено заради това, че Винисиус беше настъпен от защитник в наказателното поле. Ситуацията не беше забелязана от съдията, но нарушението беше осъдено след преглед със системата за видеоарбитраж ВАР.

Двубоят беше изключително динамичен, а двата тима пропуснаха поредица от положения, включително три удара в гредите на домакините.

Изправен пред проблеми със селекцията, тъй като Дейвид Алаба, Джуд Белингам, Едуардо Камавинга, Дани Себайос и Орелиен Чуамени все още се възстановяват от контузии, мениджърът на Реал Мадрид Карло Анчелоти направи три промени в отбора, който победи Реал Бетис преди международната пауза.

Още една лоша новината имаше за гостите след друга контузия на един от ключовите играчи в началото на мача. Атакуващият полузащитник Брахим Диас трябваше да излезе заради травма на десния крак в 24-ата минута.

Домакините често бяха опасни на контраатака, а удари на Лука Сучич и Шералдо Бекер срещнаха гредата съответно в 25-ата и 39-ата минута. Сучич удари гредата отново в началото на второто полувреме.

В крайна сметка бяха нужни две дузпи, които Винисиус Жуниор и Мбапе изпълниха, за да донесат успеха на своя тим.

Реал вече е втори в класирането с 11 точки, една зад лидера Барселона, който гостува на петия Жирона в неделя. На "белите" им предстои мач от Шампионската лига у дома срещу Щутгарт във вторник.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна