Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергана Дилова за третото си пътешествие в Африка

10
Гергана Дилова в Африка
Снимка: Личен архив

Плевенчанката Гергана Дилова се завърна от третото си пътешествие в Африка. 

Нейният фото - разказ в социалните мрежи предизвиква интерес и пренася любопитните в различни страни от този  континент, който пленява с природна красота, диви животни и удивителни хора.


Гергана Дилова преподава италиански език, танцува балет, а не на последно място е и увлекателен разказвач, познат на нашите слушатели от първите посещения в Африка.

Този път беше в три страни на континента, предизвика себе си и скочи с бънджи. Защото Африка е свобода, казва Гергана Дилова:

"Трети път, но знам че няма да е за последен път. Това за мен е сбъдната мечта, това е някаква генетична памет, в Африка се чувствам най-добре.

Гергана Дилова в Африка

Африка е многолик континент. Тази година бях в Замбия, това е най-дивата част на Африка, докато Кения и Танзания, резерватът Серенгети са много натоварени откъм туристи, там се чака, за да снимаш лъвовете.

Хубави бяха залезите в Замбия, след 18 часа притъмнява, големите и малките котки излизат, жирафите сякаш плуват в природата, цари една сюреалистична картина, една мистична атмосфера, прелитат нощни птици, леопард, който е прилепнал до земята, и с падането на нощта, нощният живот на саваната се събужда, разказа за БНР Гергана Дилова.


Още по темата в зувковия файл.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени