Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 арестувани при акция срещу купуването на гласове в Благоевградско

Снимка: Кети Тренчева

20 са задържаните в област Благоевград при полицейска акция срещу криминалната престъпност и купуването на гласове.

Специализираната акция е стартирала рано сутринта, като в нея освен "Охранителна" и "Пътна" полиция, има представители на "Жандармерията", Националната агенция по приходите, Регионалната дирекция по горите, Агенция "Митници" и други контролни институции.

"Имаме задържани над 20 лица. Проверени са множество адреси, там, където има данни, че живеят или пребивават лица, които са склонни към извършване на престъпления против политическите права на гражданите", обобщи комисар Димитър Ичев.

Засега няма открити списъци с данни на гласоподаватели и суми, предназначени за купуване на гласове. Има обаче лични карти, обявени за откраднати или изгубени.

"В един от адресите са открити наркотични вещества. В един друг адрес са открити лични карти, собствени лични карти, които са обявени за изгубени или откраднати, което също е престъпление съгласно Наказателния кодекс", допълни комисар Ичев.

На територията на областта са изградени 35 контролно-пропускателни пункта за проверка на моторните превозни средства и лицата, пътуващи в тях. Съставени са 24 акта за административни нарушения, установени са 5 автомобила, спрени от движение.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна