Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бонусната система за водачите от градския транспорт влиза в сила от 1 ноември

Столичният кмет Васил Терзиев.
Снимка: БГНЕС

Бонусната система за водачите от градския транспорт влиза в сила от 1 ноември. Това обяви кметът на София Васил Терзиев на брифинг, който се проведе в Столичната община.

“Това е нещо, което не е важно само за оставащите два месеца до края на годината, а е важно дългосрочно за подобряване на качеството на градския транспорт и вкарването и на други компоненти в заплащането.

Това, което продължава е и нашия ангажимент за подобряване на условията на труд и за търсене на начини, по които да привлечем нови водачи в системата и да направим нужните инвестиции в подвижния състав”, коментира Терзиев. 

Служители от Столичните авто- и електротранспорт протестираха през изминалата седмица, тъй като именно средствата за бонусната система не бяха одобрени на последното редовно заседание на Столичния общинския съвет. Все пак парите ще бъдат осигурени след актуализацията на общинския бюджет.

Илиян Павлов - зам.-кмет по транспорт и градска мобилност


Ще бъде внесен доклад, който да бъде гласуван на следващото редовно заседание на Столичния общински съвет, на 14 ноември, с който да бъде създадена общинска структура, която ще отговаря за пътната маркировка и сигнализация, тъй като качеството, което в момента предоставят външните фирми, не отговаря на очакванията и изискванията на местната администрация. Това обяви Илиян Павлов - зам.-кмет по транспорт и градска мобилност.

“Спираме практиката частни фирми да правят маркировката и да поставят знаци и сигнализация. Това ще влезе отново в софийските ръце, т.е. Общината ще може да направи Общинско предприятие, което да се занимава точно с тези проблеми, които са най-видими и най-важни за хората”, допълни Павлов.

По публикацията работи: Елица Елефтерова - Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна