Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът играе рамо до рамо със световни звезди във филми като "300: Възходът на една империя" и "Непобедимите 3"

Антон Порязов: За пътя до Холивуд и за скитащата актьорска душа

Антон Порязов
Снимка: Иван Русланов

Той се е снимал в не една или две световни, а и български продукции

Антон Порязов е част не само от сериали като "Откраднат живот" и "Столичани в повече“, но играе рамо до рамо със световни звезди във филми като "300: Възходът на една империя" и "Непобедимите 3":

"Пътят ми до Холивуд започна от 2012 година, когато реших да последвам детската си мечта, една от трите - да стана или диджей, професионален спортист или актьор. 

Тогава дойде кастинг за "300: Възходът на една империя", тогава аз си имах хубава работа в дистрибуцията на шоколад и кафе...но приятели от фитнеса ми казаха, защо да не се пробвам за този кастинг...А те взеха, че ме избраха, благодарен съм на Мая Бежанска, Виктор Божинов, тяхната кастинг-агенция правеха подбора.

Започнах да снимам и да работя във фирмата, но в един момент реших и напуснах бизнеса, отдадох се на мечтата си, и макар и трудно, с подкрепата на моята майка, се справих

Трябват ти воля, кураж, силен дух, за да се движиш в това пространство на изкуството, където не всичко е сигурно...

Имаше една мисъл, че всъщност артистите са една душа, която скача от пространствата в тъмното в тъмното и се надява, че отдолу ще има платформа, на която да стъпи.

За мен това една от най-интерестите професии в света. 

В Холивуд се запознах с много популярни лица от киното - Силвестър Сталоун, Мел Гибсън, Антонио Бандерас, Келан Лъц от сагата "Здрач", с Джерард Бътлър се запознах при снимането във филма -  "Код "Лондон" - екшън, който се снимаше тук в киноцентъра Бояна, той е мой любим актьор, за който мислех, че е недосегаем. 

А той ми каза, че имам много слънчева енергия и ми благодари, че съм бил в неговия филм, аз не можех да повярвам и си казах:

"Мечтите се сбъдват! Не трябва да оставаш само на късмета, трябва да работиш за него. Късметът е когато добрата възможност срещне добрата подготовка, сподели още за БНР Антон Порязов.

"Никога да не спирам и да не се отказвам - това ми казваха тези звезди, които все пак са и обикновени хора. Така е и с нашите големи имена в киното, каза още Порязов.

Първата българска продукция, в която той се снима е отново през 2012 година в "Шменти-капели - легендата" на Влади Въргала. Хъски се казва персонажът му, партизанин, който се бори за свобода, това са 16 вълнуващи епизода. 


Още по темата в звуковия файл. 

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна