Eмисия новини
от 03.00 часа

Резултати : автор Joan Kolev

“Zemra e artë e Sofjes” – film për një nga simbolet e kryeqytetit

Katedralja “Shën Aleksandër Nevski” është një nga simbolet e kryeqytetit. Kisha ka historinë e vet të pasur, për të cilën nuk dihet shumë. Vendimi që të ndërtohet merret nga Parlamenti Bullgar në qytetin Tërnovo në bazë të propozimit të politikanit të..

17.09.14 14:16 |
Kolazh: Vergil Mitev

Viti 1950 – “Ta fshijmë historinë apo jo?”

Mbi 500 janë incizimet e ruajtura në Fondin e Artë të Radios Kombëtare Bullgare, të cilat ruajnë kujtesën prej tingujsh të Bullgarisë dhe të Evropës. Kjo na jep mundësi për të dëgjuar edhe gjatë shekullit të XXI-të zërat e krijuesve të mëdhenj bullgarë..

16.09.14 14:41 |

Wassil Petrow begeistert auch in diesem Jahr das Publikum auf „Apollonia“

Der Bulgarische Nationale Rundfunk begeht sein 80. Jubiläum mit einer Konzerttournee, die am 1. September begonnen hat und am heutigen 13. September in Plowdiw ihren Abschluss findet. Am heutigen Konzert beteiligen sich die Big Band..

13.09.14 12:10 |

Vasill Petrov edhe sivjet e frymëzoi publikun e “Apolonisë”

Radioja Kombëtare Bullgare feston përvjetorin e saj 80-të me një sërë koncertesh në mbarë vendin. Turi filloi më 1 shtator në qytetin e Vranës dhe përfundon më 13 shtator në qytetin e Plovdivit. Pjesëmarrësit e zakonshëm të koncertit janë Big Bendi i..

13.09.14 11:15 |

1949: Elin Pelin – der Sänger des bulgarischen Dorfes

„Damals – das habe ich viele Male zu meinen Genossen gesagt – war es leicht ein Schriftsteller zu werden, denn es gab keine Schriftsteller, allein Wasow ragte über allen empor, alle schauten auf ihn und er schuf das Ansehen des..

13.09.14 11:05 |

1949-ta: Elin Pelini – këngëtari i fshatit bullgar

“Atëherë – e kam thënë shumë herë para shokëve të mi, ishte shumë lehtë të bëhesh shkrimtar, sepse nuk kishte shkrimtarë, ekzistonte vetëm Ivan Vazovi, të gjithë e shikonin dhe respektonin dhe ai krijoi autoritetin e shkrimtarit. Kush e ka lexuar, kush..

09.09.14 14:31 |

Sofia Comics Expo: In die Welt der Fantasie entführt

Das Gebäude der Malervereinigung in Sofia wurde von den Comics übernommen. Die bunte Ausstellung steht den Besuchern vom 15. August bis zum 15. September zur Verfügung. Die offizielle Ausstellung ist allerdings am 3. September. Es ist eine..

04.09.14 15:14 |
Der Führer der Bauerunion Nikola Petkow

1947: Repressionen gegen die Opposition

1947 war ein Höhepunkt im Kampf um die politische Ausrichtung Bulgariens –Richtung Westen oder Richtung Sowjetunion. „ Erfüllt Euch mit den Ideen von Stambolijski (der populärste Führer der Bauerunion in Bulgarien, Premierminister einer..

30.08.14 11:35 |
Lideri i Bashkimit Agrar Popullor Bullgar, Nikolla Petkov

Viti 1947 – represionet kundër opozitës

“Frymëzohuni nga idetë e Stambolijskit (një lider i shquar nga Bashkimi Agrar Popullor Bullgar) dhe nga rëndësia e momentit historik, kur Bullgaria dhe populli bullgar janë në pragun e një jete të re. Organizohuni në një Bashkim unik Agrar Popullor..

26.08.14 14:49 |

“Sofa Comics Expo” – në botën e pafund të stripit

Lidhja e Piktorëve Bullgarë u kthye në një mbretëri të stripit në kryeqytet. Ekspozita me shumë ngjyra është e pranueshme për vizitorët nga data 15 gusht deri më 15 shtator, kurse hapja zyrtare do të jetë më 3 shtator. Ideja e projektit “Dëga” është..

26.08.14 13:21 |
Всички новини: днес | вчера