Eмисия новини
от 01.00 часа

Bullgaria është e katërta për nga tërheqja e investimeve në planin “Juncker” të BE-së

Bullgaria është në vend të katërt në BE për nga tërheqja e investimeve në kuadrin e planit “Juncker”. Këto të dhëna janë shpallur nga Komisioni Evropian. Vendet janë të renditura për nga tërheqja e financimit në lidhje me Produktin e tyre të..

18.09.19 16:50 |

Inflacioni në Bullgari mbetet në nivelin tij të korrikut

Të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave tregojnë se gjatë gushtit të vitit 2019 çmimet e konsumit janë rritur pak – 0,1% në krahasim me muajin korrik. Inflacioni mesatar vjetor është 2,9% - që do të thotë se sipas llogaritjeve mbetet nën..

16.09.19 13:47 |
Kufiri mes Bullgarisë dhe Greqisë

Përpjekjet e refugjatëve për të hyrë në territorin e Bullgarisë nga Greqia janë duke u shtuar

Kufiri mes Bullgarisë dhe Turqisë është i sigurt, atje ka gardh mbrojtës dhe kalimi i njerëzve kontrollohet mirë, tha Ministri i punëve të brendshme Mlladen Marinov. Ai nënvizoi se aktualisht janë regjistruar më shumë përpjekje për kalimin e..

10.09.19 12:01 |
Ekaterina Zaharieva

BE-ja pret që Presidenca e Bullgarisë dhe e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Procesin e Berlinit t’i japë një shtytje të re bashkëpunimit regjional

Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva mori pjesë në takimin joformal të ministrave të punëve të jashtme “Gymnich” në Helsinki më 29 dhe 30 gusht. Ministrat shqyrtuan sfidat e kërcënimeve hibride, duke e vlerësuar..

30.08.19 16:58 |

Bullgaria dhe Mali i Zi do të bashkëpunojnë në fushën e shëndetësisë dhe shkencës mjekësore

Qeveria miratoi projektin e një Memorandumi për mirëkuptim mes Ministrisë së Shëndetësisë së Republikës së Bullgarisë dhe Ministrisë së Shëndetësisë së Malit të Zi për bashkëpunim në fushën e shëndetësisë dhe të shkencës mjekësore. Pritet që Ministri i..

21.08.19 13:06 |
Zotërinjtë Bojko Borisov dhe Al-Safadi

Bojko Borisov: Vlerësojmë lartë iniciativat e mbretit të Jordanisë për luftën me terrorizmin

Kryeministri i Bullgarisë Bojko Borisov pati takim me ministrin e punëve të jashtme të Mbretërisë Hashemite të Jordanisë Ajman Al-Safadi (Ayman Safadi), njoftuan nga qendra qeveritare e shtypit. Gjatë bisedimeve kryeministri Birisov theksoi, se Jordania..

20.08.19 11:23 |

Fushatë kundër korrupsionit në “Urën e Danubit”

Ministria e Punëve të Brendshme filloi një fushatë të quajtur “Qëndro pastër, thuaj JO korrupsionit”. Hapi i parë është zhvillimi i anketës ndër qytetarët, të cilët kalojnë pikën e kalimit kufitar “Ura e Danubit” (pranë qytetit Ruse, midis Ruimanisë..

12.07.19 10:26 |
Европейски статистически институт

Eurostat: Popullsia e Bullgarisë është më pak se 7 miliona

Analizat më të reja të Eurostatit për popullsinë e vendeve në Bashkimin Evropian tregojnë se gjatë vitit 2018 popullsia e Bullgarisë ka qenë 6 957 642 banorë. Të rinjtë në moshë nën 15 vjeç kanë qenë 14,3% prej popullsisë, ata midis 14 dhe 64 vjeç –..

11.07.19 09:54 |

Qeveria në Shkup mori vendim për historinë e përbashkët me Bullgarinë

Qeveria e Maqedonisë së Veriut mori vendim që vendi të kremtojë bashkë me Bullgarinë datat e rëndësishme historike të lidhura me Vëllezërit e Shenjtë Kirill dhe Metodij, Shën Kliment të Ohrit, Shën Naum dhe mbretin Samuill. Deri në fund të këtij viti..

10.07.19 09:36 |

KiE: Bullgaria t’i kushtojë vëmendje korrupsionit dhe rrezikut të varfërisë

Bullgaria duhet të përmirësojë mbledhjen e tatimeve dhe t’ia kushtojë vëmendje më të madhe korrupsionit. Kjo thuhet në pjesën për Bullgarinë të rekomandimeve të Këshillit të Bashkimit Evropian për politikat fiskale dhe ekonomike dhe për politikаt e..

09.07.19 17:00 |
Всички новини: днес | вчера