Eмисия новини
от 20.00 часа

150 vjet nga përkthimi i Biblës festojnë në qytetin Kjustendill

“Gjuha bashkëkohore letrare bullgare është imponuar në sajë të përkthimit të Biblës nga Petko Sllavejkovi. Ivan Vazovi e ka quajtur librin shkollor i cili ka formuar gjuhën tonë letrare”, vë në dukje Mihaill Gërkov, një nga bashkautorët e librit..

03.10.21 07:25 |
Maestro Pavell Balev

Dirigjenti Pavell Balev është fituesi i ri i Çmimit Kombëtar "Akademik Marin Goleminov

Më 28 shtator - kur është ditëlindja e akademikut Marin Goleminov, për vit të gjashtë të radhës u dha Çmimi Kombëtar për një kontribut në artin e muzikës, që mban emrin e kompozitorit të madh bullgar. Sipas traditës ceremonia rreth dekorimit në..

01.10.21 15:36 |

Ollga Borisova: Përkulem përpara gjeniut krijues të popullit tonë

“E falënderoj Zotin për këtë peshqesh të madh - 60 vjetorin tim në skenë dhe 80 vjetorin tim jetik, të cilin e arrita - me shumë emocion tregon këngëtarja Ollga Borisova. - Jam e lumtur se gjatë gjithë jetës jam duke kënduar këngët tona të..

28.06.21 13:38 |

Sezoni i vjeljes së qershisë në Bullgari ka filluar

Filloi vjellja, grumbullimi dhe blerja e qershive në rajonin e qytetit Kjustendill - kjo pjesë e Bullgarisë është afirmuar si kopshti i qershive i vendit tonë. Kurse vjelja e frutës së shijshme pritet që të zgjasë deri në mesin e muajit korrik...

08.06.21 10:02 |

Do të rivendoset linja e autobusëve Kjustendill-Bosilegrad

Punohet për rivendosjen e linjës së autobusëve Kjustendill - Bosilegrad përmes pikës kufitare Olltomanci. Kjo linje u ndal 20 vjet më parë. Distanca midis dy qyteteve është 45 kilometra në njërën drejtim. Pritet që linja të shfrytëzohet..

13.10.20 17:04 |

Të rinj bullgarë janë duke pikturuar një pikturë të madhe në mur të stilit të Banksy

Krijues të rinj nga shkolla artistike “Mjeshtërit e rinj” në Kjustendill (Bullgari Jugperëndimore) do të shndërrojnë një vend të braktisur në një galeri nën qiell, informoi BTA. “Kështu në qytet do të kemi përveç galerisë me pikturat e Vlladimir..

25.07.20 17:09 |

Punësojnë mbledhës të qershive nga lagja nën karantinë në Kjustendill

200 veta nga lagja e romëve “Iztok” në Kjustendill, i cili është mbyllur që nga 19 qershori për shkak të numrit të madh të të infektuarve me koronavirus, do të marrin pjesë në mbledhjen e qershive. Lagja është rrethuar me postblloqe me qëllim..

22.06.20 11:56 |

Karantinë e plotë në lagjen e Kjustendilit “Iztok”

Masat e rrepta kundërepidemike në lagjen “Iztok” me popullsi rome në qytetin Kjustendill, Bullgari Jugperëndimore, zëvendësohen me karantinë të plotë. Ajo do të vendoset në orën 22.00 të së premtes deri në fund të muajit, bëri të ditur kryetari i..

19.06.20 18:39 |

Kufizohet lëvizja në një lagje në qytetin Kjustendill

Që nga sot deri në 30 qershor kufizohet përkohshëm lëvizja në lagjen “Iztok” të qytetit Kujstendill (Bullgari Jugperëndimore), ku gjatë ditëve të fundit u konstatuan 13 raste të koronavirusit. Janë aplikuar masa suplementare kundërepidemike. Lëvizja në..

17.06.20 08:05 |

Po pritet një rendiment i mirë i qershive në Kjustendill

Qershitë e shkëlqyera nga qyteti Kjustendill tashmë transportohen për në tregjet e të gjithë vendit tonë. Masa të dyfishuara të sigurisë për shkak të pandemisë ka si në kopshtet frutore ashtu dhe gjatë transportimit të frutave. Mbase nuk ka bullgar, i..

01.06.20 11:17 |
Всички новини: днес | вчера