Eмисия новини
от 13.00 часа
Ivan Geshev

Këshilli i Lartë Gjyqësor refuzoi kërkesën për lirimin e parakohshëm të Kryeprokurorit

Në një seancë që zgjati më shumë se gjashtë orë, Këshilli i Lartë Gjyqësor refuzoi si të papranueshme kërkesën e paraqitur nga Ministri i përkohshëm i Drejtësisë Janaki Stoillov për lirimin e Kryeprokurorit Ivan Geshev. Anëtarët e Këshillit të Lartë..

22.07.21 17:19 |
Hristo Ivanov

Parlamenti diskutoi rastin lidhur me shkarkimin nga detyra të kryeprokurorit

"Bullgaria Demokratike" mbështet veprimet e ministrit të përkohshëm të drejtësisë Janaki Stoillov për shkarkimin nga detyra të kryeprokurorit Ivan Geshev. Me rastin e takimit të sotëm të Këshillit të Lartë Gjyqësor, ku diskutohet procedura e lirimit të..

22.07.21 13:48 |

Kryeprokurori Ivan Geshev u takua me homologun e tij shqiptar Olsian Çela

Kryeprokurori Ivan Geshev u takua me kryeprokurorin shqiptar Olsian Cela, bëri të ditur zyra e shtypit e Prokurorisë. Të dy kryeprokurorët diskutuan çështje me interes të përbashkët, luftën kundër krimit të organizuar dhe bashkëpunimin midis..

23.06.21 19:29 |

Keyeprokurorja e BE-së Laura Kovesi mbërriti në Bullgari

Kryeprokurorja e BE-së Laura Kovesi është për vizitë në Bullgari. Bullgaria është vendi i parë i vizituar nga Kovesi pas fillimit të punës së institucionit të ri evropian. Takimi i saj i parë ishte me Ministrin e Drejtësisë Janaki Stoillov...

10.06.21 19:37 |
Filip Dimitrov - Ish-Kryeministër i Bullgarisë

Super-prokurori është i paligjshëm, vendosi Gjykata Kushtetuese

Gjykata Kushtetuese shpalli se dispozitat me të cilat u krijua figura e prokurorit që heton kryeprokurorin janë në kundërshtim me ligjin themelor. Kështu, ideja e parlamentit të mëparshëm për të krijuar një mbikëqyrës mbi kryeprokurorin u bë e..

11.05.21 13:06 |

Një prokuror i posaçëm do të hetojë Kryeprokurorin

Një akuzues i posaçëm do të hetojë veprimtarinë e Kryeprokurorit. Këtë e vendosi përfundimisht shumica në Kuvendin Popullor. Nominimet për postin e ri do të mund të bëhen nga të gjithë anëtarët e Këshillit të Lartë Gjyqësor. Përveç kësaj kandidati..

29.01.21 13:38 |
Krsyeprokurori Ivan Geshev

Ivan Geshev: Prokuroria nuk ka faj për të gjitha problemet në këtë shtet

“Po përmirësohet puna e Prokurorisë” – deklaroi Kryeprokurori Ivan Geshev duke raportuar për punën e kryer nga institucioni gjatë tetë muajve të parë të mandatit të tij. “Unë nuk pohoj se Prokuroria nuk bën gabime, por insistoj se ajo nuk është..

15.10.20 17:17 |
Kryeprokurori Ivan Geshev

Prokurorët janë kundër heqjes së Ivan Geshevit

Asociacioni i Prokurorëve është kundër thirrjes së Bashkimit të Gjyqtarëve në Bullgari që Këshilli i Lartë Gjyqësor të fillojë procedurë kundër heqjes së Kryeprokurorit Ivan Geshev. Sipas Bashkimit të Gjyqtarëve deklaratat e Geshevit, si dhe..

02.10.20 18:18 |
Desisllava Ahlladova

Kryeprokurori nuk do të jetë i pacenueshëm

Në Parlament është parashtruar një projektligj për mundësinë që një prokuror i pavarur të mund të hetojë kryeprokurorin dhe zëvendësit e tij, tha para televizionit Nova Ministrja e Drejtësisë Desisllava Ahlladova. Kemi vendim kushtetues për këtë..

01.10.20 09:59 |
Daneilla Masheva

Prokuroria bullgare preku interesat e oligarkëve

Prokuroria bullgare përsëri duhet të mbrojë pavarësinë e vet – jo vetëm për shkak të interesave të Prokurorisë, por për shkak të interesave të shtetasve bullgarë dhe të tërë shoqërisë, tha Kryeprokurori Ivan Geshev para procedurës së zgjedhjes së..

19.09.20 14:10 |
Всички новини: днес | вчера