Eмисия новини
от 08.00 часа
Prof: Radka Argirova

Importojmë barna të reja kundër koronavirusit

Së shpejti do të importojmë tri barna të reja kundër koronavirusit, tha për bTV, Prof. Radka Argirova, këshilltare e kryeministrit për pandeminë. Sipas virologut, bëhet fjalë për barna krejtësisht të reja me veprim profilaktik, të cilët merren..

07.04.22 15:11 |

Lehtësohen masat Covid për hyrje në Bullgari

Që nga 1 shkurti, autoritetet shëndetësore bullgare përfshijnë në zonën e "kuqe" vendet ku incidenca 14-ditore e Covid është midis 500 dhe 5000 për 100 000 banorë. Personat që vijnë nga këto vende pranohen në vend me paraqitjen e një certifikate..

01.02.22 10:51 |

Fëmijët nga mosha 12 deri në 18 vjeç nga vendet e zonës së kuqe do të hyjnë në vendin tonë me një test negativ PCR

Fëmijët e moshës 12 deri në 18 vjeç që vijnë nga ndonjë vendi në zonën e kuqe nga sot do të duhet të paraqesin një dokument për testin negativ PCR, të bërë deri në 72 orë përpara hyrjes në vendin tonë, sipas urdhrit të Ministres së Shëndetësisë..

19.01.22 09:16 |

Po ndryshon regjimi për hyrjen në Bullgari të qytetarëve të Maqedonisë së Veriut, Izraelit, Turqisë dhe Serbisë

Që nga 20 janari (e enjtja), qytetarët e Maqedonisë së Veriut, Izraelit, Turqisë dhe Serbisë dhe anëtarët e familjeve të tyre që vijnë nga një shtet anëtar i BE-së, Zona Ekonomike Evropiane, Zvicra, Britania e Madhe dhe Irlanda e Veriut, Maqedonia..

17.01.22 19:31 |

Një urdhër i Ministrit të Shëndetësisë zemëroi hotelierët

Vendpushimet tona dimërore paralajmërojnë për pasoja të rënda nga urdhri i fundit të Ministres së Shëndetësisë Asena Serbezova nga e premtja, 14 janar. Sipas urdhrit, qytetarët e vendeve në zonën e kuqe nuk mund të hyjnë në Bullgari. Përjashtim..

17.01.22 15:47 |
Angell Kunçev

Masa më të rrepta për ata që hyjnë në Bullgari nga vendet në “zonën e kuqe”

Kryeinspektori Shtetëror Shëndetësor AngelL Kunçev tha se vazhdo monitorimin aktiv të situatës epidemike në vend, duke përfshirë edhe përhapjen e variantit Omikron. Ai theksoi se është i gatshëm të propozojë një përditësim të masave anti-epidemike..

04.01.22 15:52 |

Nga 1 dhjetori nga 14 shtete do të hyjnë në Bullgari vetëm me certifikatë

Nga 1 dhjetori do të revokohet urdhri i Ministrit të Shëndetësisë, i cili kërkon që së bashku me Certifikatën e Gjelbër të paraqesin rezultat negativ të një testi PCR ata që vijnë në vendin tonë nga 14 vende të Bashkimit Evropian. Këtë e njoftoi..

26.11.21 18:09 |

Kufizime të reja për udhëtarët nga Bullgaria për në Shqipëri

Nga 6 shtatori me hyrjen në Shqipëri, qytetarët bullgarë duhet të paraqesin një pasaportë vaksinimi (e vlefshme 14 ditë pas riimunizimit), një test negativ PCR i vlefshëm për 72 orë ose një test i shpejtë antigjeni i vlefshëm për 48 orë. Gjithashtu..

31.08.21 11:38 |

Bullgaria nuk do të pranojë të huaj që vijnë nga Malta, Andorra dhe Gjeorgjia

Që nga 26 korriku, Bullgaria po mbyll kufijtë e saj për të huajt nga Malta, Andorra dhe Gjeorgjia për shkak të përkeqësimit të situatës së epidemisë në të tri vendet. Kufizimi tani zbatohet për Mbretërinë e Bashkuar, Spanjën, Qipron dhe Kuvajtin...

26.07.21 09:46 |
Stella Balltova

Mendohet për teste PCR falas për turistët në kufi

Kërkohen lehtësime për hyrjen e turistëve. “Ne po mendojmë teste falas të antigjenit në kufi për vende të caktuara. Organizimi është i vështirë. Kjo është një barrë shtesë financiare për buxhetin”, tha Ministrja e përkohshme e Turizmit Stella..

31.05.21 13:21 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера