Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Lehtësohen masat Covid për hyrje në Bullgari

Foto: arkiv

Që nga 1 shkurti, autoritetet shëndetësore bullgare përfshijnë në zonën e "kuqe" vendet ku incidenca 14-ditore e Covid është midis 500 dhe 5000 për 100 000 banorë. Personat që vijnë nga këto vende pranohen në vend me paraqitjen e një certifikate digjitale të vlefshme të BE-së për vaksinimin, sëmundjen ose testimin PCR ose testimin e antigjenit. Deri më tani, këta qytetarë, përveç vërtetimit të vaksinimit apo sëmundjes, duhej të paraqesin edhe rezultatin negativ të testit PCR.

Shtetasit bullgarë dhe personat me status të qëndrimit të përhershëm, afatgjatë ose të vazhdueshëm dhe anëtarët e familjeve të tyre që nuk paraqesin asnjë nga këto dokumente vendosen në karantinë 10-ditore. Ajo mund të anulohet nëse personi paraqet rezultat negativ nga testi PCR ose antigjeni, i bërë jo më herët se 72 orë pas mbërritjes në vendin tonë. E re është edhe mundësia e heqjes së karantinës pas testit të antigjenit, gjë që është një lehtësim për qytetarët.

Kërkesat për personat që vijnë nga zonat “jeshile” dhe “portokalli” mbeten të pandryshuara.

Një zonë “e kuqe e errët” po vendoset për vendet me një sëmundshmëri 14-ditore prej më shumë se 5000 për 100 000 banorë. Ata që hyjnë në vend nga zona “e kuqe e errët” do të paraqesin një certifikatë digjitale për vaksinim, sëmundje apo dokument të ngjashëm, së bashku me një rezultat negativ nga një test PCR i kryer deri në 72 orë.

Nga 1 shkurti, zona “e kuqe e errët” përfshin Izraelin, Zvicrën, Belgjikën, Danimarkën, Portugalinë, Slloveninë dhe Francën.


Më shumë nga rubrika

Fëmijët thurin verore në muzeun më të ri në Kazanllëk "Ahinora"

Gjatë fundjavës, të vegjlit nga qyteti i Kazanllëk mund të marrin pjesë në punëtorinë e Veroreve (Martenici), të organizuar nga muzeu më i ri në Kazanllëk "Ahinora", i cili është degë e Galerisë së Arteve të qytetit. Mikpritësit ftojnë të gjithë fëmijët..

botuar më 24-02-24 9.15.PD

Dy vjet pas fillimit të luftës në Ukrainë – po rritet numri i skeptikëve

Kanë kaluar dy vjet nga ai mëngjes shkurti i vitit 2022, i cili ndryshoi jetën në Evropë dhe më gjerë dhe bëri një ridemensionim të marrëdhënieve në një sërë sferash midis Botës dhe Federatës Ruse. Megjithatë, në rreshtat e mëposhtëm, nuk do të..

botuar më 24-02-24 7.30.PD

Pikturat digjitale të një gruaje bullgare u ulën 384 000 km larg Tokës

Dy piktura digjitale të artistes bullgare Sillvija Stratieva zbarkuan në Hënë, të transportuara nga anija kozmike “Odiseu”. Ato janë pjesë e projektit “Kodi i Hënës”, tha ajo për Faktor.bg. Anija kozmike “Odiseu”, e ndërtuar dhe e operuar nga..

botuar më 24-02-23 12.41.MD