Programi i ditës

Po ndryshon regjimi për hyrjen në Bullgari të qytetarëve të Maqedonisë së Veriut, Izraelit, Turqisë dhe Serbisë

Foto: arkiv

Që nga 20 janari (e enjtja), qytetarët e Maqedonisë së Veriut, Izraelit, Turqisë dhe Serbisë dhe anëtarët e familjeve të tyre që vijnë nga një shtet anëtar i BE-së, Zona Ekonomike Evropiane, Zvicra, Britania e Madhe dhe Irlanda e Veriut, Maqedonia e Veriut, Izraeli, Turqia dhe Serbia, e cila ndodhet në “zonën e kuqe”, lejohet të hyjnë në territorin e vendit me paraqitjen e një certifikate të vlefshme digjitale të BE-së për Covid për vaksinim ose sëmundje ose dokument të ngjashëm, njëkohësisht me rezultat negativ nga një test PCR i kryer deri në 72 orë para hyrjes.

Këtë e vendos Ministrja e Shëndetësisë Prof. Asena Serbezova me urdhër të saj të lëshuar më 17 janar.

Gjithashtu nga 20 janari, në “zonën e kuqe” hyjnë Shqipëria, Bosnjë-Hercegovina, Kolumbia, Maldivet, Fixhi, Sao Tome dhe Principe, Shën Vincenti dhe Grenadinet.

Nga ministria saktësojnë se në urdhër janë të pasqyruara rekomandimet e drejtuara nga sektori turistik.


Më shumë nga rubrika

Maria, bullgare etnike nga Çushmelij: Jeta është ndalur për ne

Lufta është një gjë e keqe. Ajo lë pas qytete të rrënuara, fate njerëzore të ngatërruara dhe shumë pikëllim. Konflikti në Ukrainë, i cili megjithëqë po ziente prej kohësh na befasoi. Me gjakun e viktimave të pafajshme provokoi një valë simpatie dhe..

botuar më 22-05-16 1.53.MD

Informacion, dezinformim, propagandë... Ku është Bullgaria në kërkim të së vërtetës

Informacion, dezinformim, propagandë... Ku është Bullgaria në kërkim të së vërtetës dhe të prezantimit të fakteve, të tilla siç janë? Sipas Indeksit vjetor të lirisë së fjalës të Organizatës “Reporterë pa kufij”, e cila çdo vit vlerëson mediat në..

botuar më 22-05-16 7.15.PD
Kalin Nikollov

Projekti bullgar Decarbonizer është i përfshirë në luftën kundër emetimeve të dëmshme

Përpara ca kohe ju treguam për ekipin e shkencëtarëve nga Instituti i Elektrokimisë dhe Sistemeve Energjetike pranë Akademisë Bullgare të Shkencave, të cilët u nisën për të zbuluar metoda të reja të prodhimit të hidrogjenit për të parandaluar..

botuar më 22-05-15 10.15.PD