Eмисия новини
от 02.00 часа
Rita Ora

Klipi i ri i Rita Orës i xhiruar në Bullgari do të promovohet sot

Mini-albumi më i ri i këngëtares së njohur britanike me prejardhje nga Kosova, Rita Ora, do të publikohet sot. Kënga e parë e këtij albumi e titulluar “Bang” është vizualizuar edhe me një klip shumë të veçantë, xhirimet e të cilit janë kryer..

12.02.21 13:31 |

Qyteti Pernik e rikujton traditën “Surva” në bibliotekën regjionale vendase

Biblioteka regjionale në qytetin Pernik feston 55 vjetorin e festivalit të autoritetshëm ndërkombëtar të lojërave të maskaradës “Surva” me prezantimin e koleksionit të vet të pasur prej materialeve të arkivuara lidhur me ngjarjen. Ato përfshijnë libra,..

31.01.21 07:10 |

Survakarët do të dëbojnë koronavirusin në fshatrat e Pernikut

Sipas traditës banuesit e fshatrave të Pernikut dhe sivjet do të ndezin zjarre rituale, që të shënojnë festën “Surva”. Tradita, e cila është një pjesë e trashëgimisë botërore kulturore të UNESKO-s, urdhëron që banuesit vendas të maskohen në natën e 13..

13.01.21 15:12 |

Përkundër pandemisë do të ketë "Surva" në rajonin e Pernikut

Me aplikimin e masave të zhdërvjellëta dhe adekuate antiepidemike, do të jetë e mundur të kryhen zakonet e respektuara nga qytetarët bullgarë, siç janë lojërat e ardhshme tradicionale të burrave të maskuar të quajtur survakari në qytetin Pernik..

07.01.21 13:32 |

Ministri i Mjedisit Rrethues dhe Ujërave siguroi Kryeministrin se nuk do të ketë krizë ujore

Në një takim me Kryeministrin Bojko Borisov Ministri i Mjedisit dhe Ujërave Emill Dimitrov ka siguruar Kryeministrin Bojko Borisov se nuk do të ketë krizë lidhur me furnizimin me ujë në Burgas dhe për këtë qëllim do të ndërmerren masat e..

27.11.20 15:12 |

Paradë e automobilave retro në Pernik

Në Pernik, i njohur si qyteti i minatorëve, defilojnë mbi 100 automobila dhe motoçikleta retro në kategori të ndryshme. Që të tregojnë bukurinë dhe mundësitë e automjeteve pronarët e tyre lëvizin ngadalë në sheshin “Krakra”. Pjesëmarrësit me..

25.07.20 10:43 |

U evakuua një lagje në qytetin Pernik

Lagja “Kalaks” në qytetin Pernik (Bullgari Perëndimore) u evakuua pas një avarie në depon për hi mbeturinor në centralin vendor termik elektrik. Avarinë e inspektuan personalisht ministrat e ekonomisë, të mjedisit dhe të punëve të brendshme. Ai i..

07.05.20 14:08 |

Speleologu Atanas Rusev: Kur kriza trokas në derë duhet të jemi të bashkuar që të dalim prej saj

Në Qyteti Pernik ka regjim të ujit që nga 18 nëntori e këtej. Sipas grafikut të fundit banorët kanë ujë nga 10 orë brenda 24 orëve. Niveli i liqenit artificial “Studena” i cili furnizon tërë qytetin dhe fshatrat përreth me ujë uli deri në..

24.03.20 13:03 |

Pakënaqësi për shesh për neutralizimin e lëndëve kimike

Gatishmëri për protesta shpallën banorët e qytetit Pernik për shkak të idesë që një firmë të ndërtojë instalim për trajtimin e mbetjeve kërcënuese kimike në qytet. Sheshi do të ndodhet nja 250-280 metra larg shtëpive të banimit. Banorët vendas janë të..

21.02.20 10:14 |
Ish-ministri Neno Dimov

Ish-ministri i mjedisit mbetet në paraburgim

Ish-ministri i mjedisit Neno Dimov, i akuzuar për keqmenaxhim të qëllimshëm për shkak të krizës me mungesën e ujit të pijshëm në qytetin Pernik, mbetet në paragurgim, vendosi Gjykata e Specializuar e Apelit. Gjyqtarët i kanë pasur parasysh..

16.01.20 19:18 |
Всички новини: днес | вчера