Eмисия новини
от 21.00 часа

Plovdivi antik vazhdon të zbulojë sekretet e veta

Në qendrën e Plovdivit u bë edhe një zbulim arkeologjik – një statujë prej mermeri e hyjneshës Kibella. “Forumi Veriu” ku u gërmua figura antike studiohet që nga viti 1986 dhe përbën zemrën e qytetit antik. Ky është sheshi më i madh antik,..

10.12.19 13:33 |

Çdo një qytetar i tretë i Plovdivit ka vizituar të paktën një ngjarje kulturore këtë vit në qytetin e tij të lindjes

74 për qind e qytetarëve të Plovdivit kanë vizituar të paktën një ngjarje kulturore në qytetin e tyre të lindjes gjatë vitit të tanishëm në saje të iniciativës “Plovdivi – Kryeqyteti Evropian i Kulturës”. Kjo u bë e qartë në takimin ndërkombëtar “Një shikim..

30.11.19 10:15 |

Koleksionuesi i hekurave – piktori Dimitër Dobrev nga Plovdivi

Piktori Dimitër Dobrev nga Plovdivi, zbuluesi i një hekuri nga përpara 45 viteve, të hedhur si një mbeturinë e panevojshme, është krijuesi i ekspozitës origjinale prej hekurave që mund të shihet në Shtëpinë e Hindlijanovit në qytetin e vjetër të..

25.11.19 12:01 |

Narcis dhe Eho është një vepër e cila gërsheton të gjitha artet

“Narcis dhe Eho” është një shikim modern drejt të riut të dashuruar me vetveten dhe nimfës së magjepsur nga zëri i saj. Spektakli është krijuar nën udhëheqjen e emrave të njohur – Nedko Sollakov (piktor), Georgi Gospodinov (shkrimtar), Krasimira Stojanova..

05.11.19 12:25 |

“Shkrimi i Plovdivit” – një portret psikologjik i qytetit

Në Ditën e shkrimit sllav – më 24 maj, në Plovdiv startoi një fushatë nën moton “shkruaj me dorë”, kushtuar alfabetit cirilik dhe vendit të tij të veçantë në kulturën botërore dhe në programin e Kryeqytetit Evropian të Kulturës. Ideja qe të inkurajohet..

02.11.19 11:10 |

Një statujë e Perëndeshës-Nënë Kibela u zbulua në Plovdiv

Në qendrën e qytetit të dytë për nga madhësia në Bullgari Plovdiv arkeologët zbuluan një statujë prej mermeri të një perëndie prej panteonit romak, të cilën e kanë nderuar në qytetin e Filipopolit (i cili është gjendur në territorin e sotëm të..

28.10.19 11:11 |

Eksponate të vlefshme të filatelisë nga tërë Evropa mund të shihen në Plovdiv

Në Plovdiv ishte hapur ekspozita evropiane e filatelisë “Plovdiv Fila 2019”. Filatelistë nga 19 shtete tregojnë eksponatet e tyre më interesante, të renditura në 480 vitrina. Një koleksionues i njohur nga Londra prezanton eksponate te rralla..

19.10.19 09:50 |

Një ekspozitë në qytetin Plovdiv paraqet armën si një zbukurim dhe aksesor për meshkujt

Deri më 30 nëntor banuesit dhe miqtë e qytetit Plovdiv do të mund të vizitojnë ekspozitën me titull “Me shpatë dhe pushkë në dorë...” e cila do t’i bëjë që të rimendojnë përfytyrimin e tyre të deritanishme për armën si një simbol i sundimit dhe..

21.09.19 08:25 |

Ani Pilibosjan midis Plovdivit dhe Parisit

Ani Polibosjan ka lindur dhe është rritur në Sofje, aty ka mësuar dhe ka përfunduar arsimin e vet, kurse pas kësaj është bërë mësuese në gjimnaz në gjuhën franceze. Pas kësaj jeta e saj u vërtitet kështu që ajo u nis për në Francë, ku krijoi familje...

19.09.19 11:24 |

“Nga zjarri-zjarr” - festa të Qytetit të Vjetër të Plovdivit

Zjarri, i cili krijon ndjenjën e shtëpisë, do të lidhë në një fije të ngrohtë ngjarjet e festivalit “Festa të Qytetit të Vjetër”. Në prag të vjeshtës banuesit e qytetit Plovdiv do t’u japin jetë rrugëve dhe shtëpive në pjesën e vjetër të qytetit të..

15.09.19 08:30 |
Всички новини: днес | вчера