Eмисия новини
от 15.00 часа

Kështjella antike Tuida në qytetin Sliven i përshtatet jetës së njerëzve

Qyteti Sliven njihet si qyteti i 100 vojvodëve. Ky vendbanim i Bullgarisë Juglindore ofron shumë fenomene interesante të cilat turistët mund të vizitojnë. Një nga objektet më tërheqëse është kështjella Tuida e cila ekzistonte këtu që në epokat e..

29.03.20 11:25 |

Mundësitë e papërdorura të Bullgarisë Lindore

Bullgaria Lindore është ndarë në dy rajone – verior dhe jugor, kufiri mes të cilave është mali Stara Pllanina. Cilat janë specifikat e këtyre dy rajoneve? Biseda është me ekonomistin Adrian Nikollov nga Instituti i Ekonomisë Tregtare dhe fillon me..

26.03.20 11:35 |
Protesta afër fshatit Krushare

Protesta e rritësve të derrave përsëri bllokoi rrugën Sliven – Jamboll

Tashmë katër ditë vazhdon bllokada e rrugës kryesore midis qyteteve Sliven dhe Jamboll (Bullgari Juglindore) në rajonin e fshatit Krushare për shkak të protestës së rritësve të derrave. Ata janë kundër urdhëresës së autoriteteve veterinare për..

05.08.19 11:38 |

Një bullgar nga Çikagoja dhuroi para për spitalin e Slivenit

Një bullgar, i cili po jeton në Çikago të SHBA-së, ia dhuroi 5 700 dollarë repartit të neonatologjisë në spitalin e qytetit Sliven. 60-vjeçari Penço Nedev jeton tashmë 21 vjet në Çikago, ku ka biznes të vet. Ai rregullisht dhuron duke ndihmuar..

08.05.19 19:32 |
Всички новини: днес | вчера