Eмисия новини
от 18.00 часа

Festat e kaçakut Deljo e gjallërojnë qytetin Zllatograd në Rodopet

Sivjet festat tradicionale të Deljos në qytetin e malit Rodopa Zllatograd filluan më 10 shtator dhe do të vazhdojnë deri në fund të muajit. Edicioni i sivjetshëm i festivalit të larmishëm dhe shumëngjyrësh i është kushtuar jubileut 20 vjeçar..

11.09.21 08:35 |

Zllatogradi është një xhevahir arkitekturor në zemrën e malit Rodopa

Çdo vit më 21 nëntor qyteti Zllatograd shënon festën e tij me program të pasur i cili tërheq mijëra miq në këtë krahinë piktoreske në malin Rodopa. Data nuk u zgjodh rastësisht – kjo është Dita e Çlirimit të qytetit nga pushteti shumëshekullor..

21.11.20 05:15 |

Kultura tradicionale bullgare është e gjallë në qytetin e vjetër të Zllatogradit

Qyteza e malit të Rodopeve Zllatograd është një nga vendet e pakta ku vizituesi mund ta “prekë” drejtpërsëdrejti kulturën tradicionale të bullgarit dhe ta “shijojë” atë. Shumë afër plazheve me rërë të Greqisë dhe 300 kilometra larg kryeqytetit..

23.02.20 09:25 |

"Festat e Deljos" - një traditë krahinore me pak “shije kozmike”

Që nga viti 2007 në qytetin më jugor të malit të Rodopeve – Zllatograd – muaji shtator është nën shenjën e festave për kujtim të Vojvodës Deljo. Ky hero ka jetuar në fund të shekullit të XVII dhe në fillim të shekullit të XVIII dhe mund të thuhet se..

21.09.19 08:10 |

Zllatograd – nga këtu fillon Bullgaria

Që në kohërat e lashta Zllatograd ka qenë “dera drejt Botës së Madhe”, prandaj banorët e tij lavdërohen se nga Zllatograd fillon Bullgaria. Në qytezë, e cila ndodhet në kufirin bullgar me Greqinë, arrin jo vetëm era e këndshme e Egjeut, por edhe..

01.03.14 10:00 |
Në shkollën e Zllatogradit, në të cilën sot ndodhet Muze e Iluminizmit, mund të shihet historia e mësuesve më të njohur të qytetit.

Traditat e arsimit të mirë në qytetin Zllatograd

Në të kaluarën profesioni i mësuesit në qytetin Zllatograd në të vërtetë përbënte një sfidë. Kjo ishte edhe një detyrë fisnike, të cilën pak ishin ata që guxuan të marrin përsipër. Mësimet e shkrimit dhe leximit nuk ishin të mjaftueshme në këtë qytet..

13.08.10 10:47 |
Në qendrën e qytetit Zllatograd gjendet i ashtuquajturi Kompleks areal etnografik.

Në gjurmët e historisë së Zllatogradit

Zllatograd – qyteti më jugor i Bullgarisë, është një prej destinacioneve tona më të suksesshme për turizëm kulturor. Pas hapjes së pikës së kalimit kufitar në kufirin me Greqinë fqinje gjatë këtij dimri qyteti u mbush me dhjetëra mijë turistë, kurse gjatë..

07.04.10 11:04 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна