Eмисия новини
от 17.00 часа

Ekspozita “O, njeri, ku je?” - e vërteta si një rrugë drejt lumturisë

Ekspozita e përhershme e hapur kohët e fundit me krijime qeramike të Ivan Kаnchevit mban titullin “O, njeri, ku je?” (vizione të natës). Për krijimet e veta piktori ka zgjedhur një vend pak të pazakonshëm, por relativisht komunikativ - hapësirën në..

13.10.20 05:10 |

Festa e bozës në qytetin Radomir

Adhuruesit e bozës tradicionale bullgare sot mblidhen për Festën e Bozës në qytetin Radomir. Në fillim të shekullit të kaluar qyteti ka qenë qendra e prodhimit të bozës dhe ka pasur shumë bozaxhinj. Mjeshtrit më të vjetër e kanë prodhuar bozën nga..

10.10.20 12:22 |

Qyteti Sevlievo përsëri kthehet në kryeqytet të kungullit me festë shumëngjyrëshe

Çdo vjeshtë qyteti bullgar Sevlievo në Bullgarinë Qendrore Veriore është mikpritës i një festivali mjaft interesant - Festa e Kungullit, e cila mbledh mijëra banues  dhe miq në qendër të qytetit. Sivjet ngjarja është më 10 tetor dhe përkon me..

10.10.20 06:10 |

“Të kthehesh në shtëpinë e babait...” – një bullgare në Çeki tregon

Bashkatdhetarja jonë Nadja Shurellova-Novotna, me pseudonimin artistik Nadja Shurell, jeton prej 20 vjetëve në Çeki. Ajo ka përfunduar shkollën e mesme të arteve figurative në Sofje, kurse më shumë se 15 vjet merret me projektim dhe dizajn të..

03.10.20 07:05 |

Një ekspozitë ndërkombëtare për produkte mbrojtëse dhe siguri po fillon në Plovdiv

Biznesi bullgar i mbrojtjes takon partnerë evropianë dhe botërorë në kuadrin e edicionit të 14 të ekspozitës ndërkombëtare “Hemus-2020 – mbrojtje, antiterrorizëm, siguri”. Panairi ndërkombëtar Plovdiv është mikpritësi i aktivitetit, i cili do të..

30.09.20 05:15 |

Çengene Skele po kthehet në një territor për atraksione dhe ekspozita

Filloi ndërtimi i kompleksit kulturor-historik  “Çengene Skele” pranë qytezës së peshkatarëve me të njëjtin emër në afërsi të lagjes së qytetit Burgas Krajmorie. Parashikohet ndarja e një hapësire me një qasje të gjerë publike, qëllimi i së cilës..

27.09.20 06:05 |
Qendra e Festivaleve dhe e Kongreseve në qytetin Varna

“Trëndafili i artë-2020” – më e reja në kinemanë bullgare....dhe klasikja “Masë sipas masës”

Do të zhvillohet edicioni i 38 i “Trëndafilit të Artë” - festivali më i vjetër dhe i vetëm tek ne për  kinema bullgare, i cili sipas traditës prezanton filmat më të rinj. Shfaqjet e filmave janë në sallat e Qendrës së Festivaleve dhe Kongreseve në..

24.09.20 12:59 |

Piktori Stoill Mirçev – me ekspozitë jubile në Sofje

Krijuesi Stoill Mirçev punon në fushën e grafikës së aplikuar, të pikturës dhe të plastikës së vogël. Krijimet, e prezantuara në ekspozitën e tij, të renditur në galerinë e Lidhjes së Piktorëve Bullgarë, në rrugën e kryeqytetit “Shipka”6, janë..

19.09.20 05:40 |

Radiot e vjetra tregojnë historitë e tyre

Mbi 80 radio të vjetra janë të eksponuar në Muzeun Historik në qytetin Pollski Trëmbesh në Bullgarinë Veriore, deri në fund të muajit tetor. Vendi për këtë ekspozitë interesante nuk është i zgjedhur rastësisht: “Qëllimet dhe detyrat e një..

15.09.20 11:36 |

Një fotoekspozitë ndjek kthimin e Dobruxhës Jugore në kufijtë e Bullgarisë

“Dobruxha 1940” kështu quhet fotoekspozita  e hapur më 11 shtator në qytetin e Varnës. Ajo është pjesë nga ngjarjet në lidhje me 80 vjetorin nga nënshkrimi i Marrëveshjes së Krajovës më 7 shtator 1940 dhe rikthimin e Dobruxhës Jugore në..

12.09.20 07:00 |
Всички новини: днес | вчера