Eмисия новини
от 08.00 часа
Ministri Hristo Terzijski

Ministri i Punëve të Brendshme Hristo Terzisjki njohu se ka pasur shkelje në një tender me fonde të BE-së

Specifikimet për blerjen e automjeteve të policisë ishin ulur, deklaroi në Parlament Ministri i Brendshëm Hristo Terzijski. Komenti ka të bëjë me zbulimet në raportin e Agjencisë Evropiane OLAF , njoftoi BGNES. "Unë do të ndëshkohem..

11.02.21 18:10 |

Një prokuror i posaçëm do të hetojë Kryeprokurorin

Një akuzues i posaçëm do të hetojë veprimtarinë e Kryeprokurorit. Këtë e vendosi përfundimisht shumica në Kuvendin Popullor. Nominimet për postin e ri do të mund të bëhen nga të gjithë anëtarët e Këshillit të Lartë Gjyqësor. Përveç kësaj kandidati..

29.01.21 13:38 |

Bullgaria e ndihmoi FBI në zbulimin e krimeve kibernetike për 46 mln. dollarë

Hetimi bullgar ka marrë pjesë në një operacion ndërkombëtar kundër krimeve kompjuterike, të cilat kanë shkaktuar dëme për 46 mln. dollarë. Viktimat janë mbi 300 nga 27 shtete, njoftoi në një brifing shërbimi i hetimit. Objekt i hetimit ka qenë..

28.01.21 14:14 |
Hristo Ivanov

Apelojnë një hetim të ndaluar kundër Kryeministrit

Prokuroria e specializuar të publikojë të gjitha materialet e lidhura me kontrollin e incizimeve të Kryeministrit Bojko Borisov, këtë e kërkoi kryetari i “Bullgarisë Demokratike” Hristo Ivanov. Ai bëri të ditur se do të apelojë refuzimin e..

21.12.20 13:17 |
Kryeministri Bojko Borisov

U ndërpre një hetim kundër Kryeministrit Bojko Borisov

Prokuroria e specializuar ka ndërprerë hetimin e bazuar në regjistrimet audio të publikuara në media, në të cilat pohohet se dëgjohet zëri i Kryeministrit Bojko Borisov, njoftoi Prokuroria. Prokurori mbikëqyrës mendon se nuk ka prova të mjaftueshme..

18.12.20 19:24 |

Shpëtuan një qen të eksportuar në mënyrë të paligjshme nga Bullgaria

Agjencia e Ushqimeve lejoi kthimin nga Norvegjia në Bullgari të qenit Raja të racës Chihuahua, i cili ishte kërcënuar nga eutanazia për shkak të pasaportës së tij të pavlefshme. Kazusi mori jehonë ndërkombëtare pas apelit të aktorit Jean-Claude..

19.10.20 17:16 |
Desisllava Ahlladova

Kryeprokurori nuk do të jetë i pacenueshëm

Në Parlament është parashtruar një projektligj për mundësinë që një prokuror i pavarur të mund të hetojë kryeprokurorin dhe zëvendësit e tij, tha para televizionit Nova Ministrja e Drejtësisë Desisllava Ahlladova. Kemi vendim kushtetues për këtë..

01.10.20 09:59 |
Dunja Mijatovic

Këshilli i Evropës: Autoritetet bullgare të hetojnë dhunën ndaj gazetarëve

“Jemi të shqetësuar për njoftimet e shumta për dhunë policore kundër gazetarëve gjatë demonstratave në Sofje”, deklaroi Dunja Mijatovic, komisare e Këshillit të Evropës për të drejtat e njeriut në sajtin e institucionit. “Njoftohet për..

03.09.20 18:08 |

Kundër presidentit në fuqi nuk mund të ngrihen akuza

Presidenti dhe nënrpesidenti të cilët janë në fuqi mund të hetohen por kundër tyre nuk mund të ngrihen akuza. Ky është qëndrimi i Gjykatës Kushtetuese pasi kryeprokurori i drejtoi pyetje për të interpretuan tekstin e Kushtetutës lidhur me..

30.07.20 16:17 |

Gjykata Kushtetuese lejoi që Kryeprokurori të hetohet

Gjykata Kushtetuese vendosi njëzëri se nuk ka pengesë që çdo një prokuror të hetojë Kryeprokurorin. Vendimi u mor pas një pyetjeje nga ana e qeverisë, si rrjedhojë e raportit të Komisionit të Venecies, raport ky rekomandoi një reformë..

23.07.20 13:22 |
Всички новини: днес | вчера