Eмисия новини
от 21.00 часа

Konferenca “Bullgarët me suksese jashtë shtetit – për kauzën Bullgaria” mbledh në Sofje bullgarë nga mbarë bota

Lëvizja për Rinovimin e Regjioneve dhe Bashkive Bullgare, Agjencia Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit dhe rrjeti i parë global biznesi i diasporës bullgare organizojnë në Sofje konferencë me temë “Bullgarët me suksese jashtë shtetit – për kauzën..

16.12.19 10:36 |

Dokumente dhe kujtime për të kaluarën socialiste janë në qendrën e vëmendjes së një konference shkencore

Temën e socializmit shtetëror në Evropë e diskutojnë shkencëtarë nga tri kontinente në një konferencë të posaçme në Sofje. Organizator është Instituti i Etnologjisë dhe Folkloristikës pranë Akademisë Bullgare të Shkencave. Janë të ftuar më se 100..

09.11.19 09:05 |

Në një konferencë në Sofje ishte paraqitur gazetaria si një mundësi për gjetjen e vendimeve

Në Konferencën e Gazetarëve Evropianë – Bullgari në Sofje u prezantua “Gazetaria që kërkon vendime” si një drejtim i ri. Lajmi i mirë nuk është lajm. Problemet e bëjnë titullin të shitshëm dhe e caktojnë rendin e ditës të mediave. Mirëpo, informacioni..

06.11.19 14:06 |

Një konferencë në Sofje diskuton deinstitucionalizimin e kujdeseve për fëmijët

Që sot deri më ditën e premte në Sofje po zhvillohet një konferencë ndërkombëtare me temë “Deinstitucionalizimi i kujdesit për fëmijët: Si investojmë në ndryshim?” Marrin pjesë mbi 250 përfaqësues të universiteteve, institucioneve dhe organizatave..

06.11.19 10:34 |
Biblioteka kombëtare në Sofje

Drejtorët e bibliotekave të Evropës Juglindore janë për takim në Sofje

Nga 21 deri më 23 tetor Biblioteka Kombëtare “Shenjtorët Kirill dhe Metodij” në Sofje është për herë të parë mikpritëse e Konferencës vjetore të drejtorëve të bibliotekave kombëtare nga Evropa Juglindore. Tema kryesore e forumit është “Trashëgimia..

21.10.19 09:42 |

Një konferencë vjetore e diplomatëve bullgarë jashtë vendit

Në konferencën tradicionale vjetore të ambasadorëve në Sofje, përpara diplomatëve të Bullgarisë jashtë vendit, kryeministri Bojko Borisov deklaroi se në pjesën më të madhe puna e tyre është e suksesshme dhe ata mund të krenohen me këtë. Borisovi..

18.07.19 12:43 |

Iljana Jotova niset për vizitë në Mal të Zi

Zëvendëspresidentja Ilijana Jotova niset sot për një vizitë pune në Mal të Zi. Deri në ditën e premte ajo do të zhvillojë takime me presidentin Millo Xhukanoviç, me kryeministrin Dushko Markoviç, me ministrin e punëve të jashtme Sërxhan Darmanoviç,..

26.06.19 11:12 |

Ministrja Temenuzhka Petkova: Ndërtimi i centralit atomik “Belene” do të rritë sigurinë energjetike në rajon

Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova hapi në qytetin Varna një konferencë ndërkombëtare me temë: “Energjetika atomike bullgare – siguri kombëtare, regjionale dhe botërore”, në të cilën marrin pjesë ekspertë kryesorë në sferën e energjetikës nga..

05.06.19 11:40 |

Një pjesë nga projektet për modernizimin e ushtrisë mund të marrin financim nga Fondi Evropian i Mbrojtjes

Një pjesë e madhe nga evropianët mendojnë se mbrojtja e përbashkët evropiane do të jetë e dobishme për Kontinentin e Vjetër dhe do të kontribuojë për përballimin e rreziqeve dhe kërcënimeve moderne, tregojnë të dhënat  nga studimi i zhvilluar..

03.05.19 10:38 |
Всички новини: днес | вчера