Eмисия новини
от 14.00 часа
Laura Kovesi

Fillon një procedurë e re për zgjedhjen e prokurorëve bullgarë në Prokurorinë Evropiane

Prokuroria Evropiane - PE nuk është një institucion i huaj - ajo u shërben qytetarëve evropianë, tha Prokurorja e Përgjithshme Evropiane Laura Kovesi në një konferencë shtypi në Shtëpinë e Evropës në Sofje. “Ne do të hetojmë krimet me fondet..

11.06.21 15:49 |
Departamenti i Thesarit të SHBA

Sanksionet e SHBA-së – vlerësimi i tranzicionit ose apeli i radhës për luftim real të korrupsionit

Korrupsioni në Bullgari ka rrënjë të thella në sistemin politik dhe ekonomik të vendit. Problemet dhe pasojat tashmë dalin jashtë kufijve kombëtare – tha Kryeministri i përkohshëm Stefan Janev në hapjen e Këshillit të Jashtëzakonshëm të Sigurisë i..

08.06.21 13:31 |

Një oficer i lartë policie është akuzuar për trafikim sendesh të vlershme kulturore

Drejtori i Sektorit të Vlerave Kulturore-Historike në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë Kombëtare, Angell Papalezov, është akuzuar zyrtarisht për pjesëmarrje në një grup të organizuar kriminal për trafikim të sendeve të vlershme kulturore. Kreu..

07.06.21 13:59 |

Masat kundër korrupsionit janë të detyrueshme

Vendimet që merren janë në drejtim të detyrës kryesore të qeverisë së përkohshme - zgjedhje të drejta, transparente dhe të lira. Këtë e deklaroi Presidenti Rumen Radev në Plovdiv në lidhje me Këshillin e Sigurimit të thirrur nga Kryeministri i..

07.06.21 13:32 |
Stefan Janev

Korrupsioni prish autoritetin ndërkombëtar të Bullgarisë

Lista e personave dhe kompanive, të lidhura me personat e sanksionuar nga SHBA-ja në përputhje me ligjin Magnitski, synon të minimizojë rreziqet për vendin nga pikëpamja politike dhe ekonomike. Kjo u deklarua nga kryeministri i..

07.06.21 12:31 |
Sijka Mileva

Prokuroria kërkon të dhëna konkrete nga SHBA-ja për të sanksionuarit

Prokuroria do t'u kërkojë Shteteve të Bashkuara për ta specifikuar informacionin në lidhje me praktikat korruptive për të cilat u vendosën sanksione sipas Ligjit Global “Magnitski” ndaj ish-deputetit Deljan Peevski, Vasill Bozhkovit, i cili..

04.06.21 19:39 |

Rumen Radev: Sanksionet e SHBA-së janë një diagnozë për regjimin i cili rriti korrupsionin

Presidenti Rumen Radev vlerësoi para gazetarëve vendosmërinë e qeverisë së SHBA -së për të mbështetur shoqërinë bullgare në kërkimin e saj për më shumë transparencë dhe drejtësi. "Vetë fakti se sanksione të tilla u imponohen qytetarëve dhe kompanive..

04.06.21 17:30 |

Biznesi gjerman: Problemi kryesor në Bullgari është mungesa e krahut të punës dhe korrupsioni

Një sondazh i Dhomës Gjermane-Bullgare të Industrisë dhe Tregtisë tregon korrupsionin, kriminalitetin dhe mungesën e transparencës në prokurimet publike si probleme kryesore për bizneset në Bullgari , njoftoi reporterja e BNR-së Natalija..

04.06.21 16:47 |

Nevojitet një bashkëpunim më aktiv midis Bullgarisë dhe Shteteve të Bashkuara në luftën kundër korrupsionit

Arritja e rezultateve efektive në luftën kundër korrupsionit kërkon përpjekje të përbashkëta nga vendet partnere. Këtë e deklaroi Presidenti Rumen Radev në një takim me Paul Ahern - Zëvendës Ndihmës Sekretar të Parë të Ministrisë së financave të..

02.06.21 18:02 |
Ambasadorja e SHBA-së Herro Mustafa

Kryeministri bullgar dhe Ambasadorja e SHBA: Lufta kundër korrupsionit në Bullgari është thelbësore

Kryeministri i përkohshëm Stefan Janev zhvilloi një takim me Ambasadoren e SHBA në Bullgari Herro Mustafa, në të cilin u diskutuan çështje në lidhje me situatën aktuale politike në vend. Janev theksoi prioritetet e kabinetit zyrtar dhe mundësitë..

14.05.21 17:16 |
Всички новини: днес | вчера