Eмисия новини
от 02.00 часа

Propozojnë heqjen e blerjes së shtetësisë bullgare

Qeveria e përkohshme po propozon ndalimin e marrjes së shtetësisë bullgare në këmbim të investimeve. Kështu shkruhet në Projekt-Amendamentin e Ligjit të Shtetësisë Bullgare. Parashikohet heqja e neneve 12 “a” dhe 14 “a” për blerjen e një pasaporte..

26.10.21 11:19 |
Hamid Hamid

Prokurori i Përgjithshëm nuk drejton më Byronë e Mbrojtjes së Dëshmitarëve

Byroja e Mbrojtjes së Dëshmitarëve është nën menaxhimin e Ministrisë së Drejtësisë, vendosën ligjvënësit ditën e fundit të punës së Legjislaturës së 46-të të Kuvendit Popullor. Kalimi i kompetencave mbi Byronë nga Prokuroria në Ministrinë e..

15.09.21 14:01 |
Iva Miteva

Ka të ngjarë që parlamenti të miratojë në lexim të parë korrigjimet në Ligjin për Pushtetin Gjyqësor

Komisioni Ligjvënës i Parlamentit miratoi në leximin e parë ndryshimet në Ligjin për Pushtetin Gjyqësor. Ato parashikojnë mbylljen e Gjykatës së Specializuar dhe të Prokurorisë. Përfaqësuesit e BSP, “Ka një popull të tillë”, “Ngrihu BG! Ne po vijmë” dhe..

13.09.21 18:02 |

ITN këmbëngul që vaksinimi të jetë vullnetar

Përfaqësuesit e “Ka një popull të tillë” (ITN) paraqitën në zyrën e Kuvendit Popullor ndryshime në Ligjin e Shëndetit, që kanë të bëjnë me formën e vaksinimit kundër Covid-19, i cili duhet të jetë rekomandues, jo i detyrueshëm. Sipas..

08.09.21 16:57 |

Punonjësit e zbatimit të ligjit janë të thirrur për ta bërë jetën tonë më të mirë

Kur punonjësit e policisë e kalojnë kufirin ligjor për të rivendosur rendin, flasim për arbitraritet policor. Pikërisht, një i tillë qe ushtruar gjatë kohës së protestave antiqeveritare, të cilat filluan gjatë verës së vitit 2020. Tani, një vit më..

26.08.21 13:15 |

Qeveria propozon që universitetet të lëshojnë diploma të përbashkëta

Dy ose më shumë universitete për të trajnuar studentët së bashku dhe për të lëshuar diploma të përbashkëta. Kjo parashikon një projekt-ligj për ndryshimin e Ligjit të Arsimit të Lartë, miratuar nga Këshilli i Ministrave sot. Me ndryshimet,..

25.08.21 19:53 |

Ndryshimet në legjislacionin mjedisor po nxjerrin në protestë ambientalistë në të gjithë vendin

Ambjentalistët nga i gjithë vendi do të protestojnë sot kundër ndryshimeve të propozuara nga Ministri i përkohshëm i Mjedisit në Ligjin e Ujërave dhe Urdhëresën për Përdorimin e Ujërave Sipërfaqësore. “Ndryshimet kanë për qëllim lehtësimin e..

24.08.21 10:56 |
Atanas Pekanov

Pritja politike për paraqitjen e Planit të Rimëkëmbjes në BE

Nuk është e drejtë të dërgohet Plani Kombëtar për Rindërtim dhe Qëndrueshmëri në Bruksel në ditët e fundit të kabinetit të përkohshëm, tha Zëvendëskryeministri për Menaxhimin e Fondeve të BE -së Atanas Pekanov. Në Facebook, duke iu përgjigjur..

13.08.21 10:58 |

Bullgaria në hartën e energjisë diellore

Çmimet e reja të energjisë elektrike, të cilat hynë në fuqi që nga fillimi i këtij muaji, për herë të radhës shkaktuan pakënaqësi nga ana e biznesit. Sqarimi më i thjeshtë se përse është e domosdoshme kjo rritje e radhës, janë çmimet më të larta të..

26.07.21 07:15 |

100 vjet reklamë në Bullgari

Më 14 korrik 100 vjet më parë – në vitin 1921 në Gazetën e Shtetit u shpall dheme këtë hyri në fuqi Ligji i parë mbi Reklamimin në Bullgari. Ai u miratua një ditë më parë nga Legjislatura e 19 e Kuvendit Popullor. Me të për herë të parë në Bullgari..

14.07.21 08:10 |
Всички новини: днес | вчера