Eмисия новини
от 21.00 часа

Shkabat e zeza përsëri do të fluturojnë mbi malin e Rodopeve

Një kompani kozmetike britanike i dhuroi 62 mijë euro programit për rikthimin e 4 shkabave të zeza në pjesën bullgare të malit të Rodopeve. Në të kaluarën shpendët kanë qenë të zakonshëm për këtë pjesë të Bullgarisë, por mungesa e ushqimit, helmimet,..

01.02.20 09:25 |
Elena

Gjithnjë e më shumë të huaj preferojnë t’i kalojnë pushimet e tyre verore në malet bullgare

Po rritet numri i të huajve të cilët preferojnë t’i kalojnë pushimet e tyre verore në malet bullgare. Një prej destinacioneve të preferuara është qyteti Elena në malin Stara Pllanina, i cili tërheq me ftohtësinë, qetësinë dhe shtëpitë autentike bullgare...

18.08.19 10:10 |

Një bullgar 25 vjeç vdiq pas një incidenti në malin Olimp

Vdiq një bullgar 25 vjeç, i cili dje u plagos rëndë duke u ngjitur në malin Olimp të Greqisë, megjithë përpjekjet e mjekëve për ta shpëtuar. Ai u dërgua në spitalin ushtarak në Selanik me traumë të rëndë të trurit. Incidenti ka ndodhur në një lartësi..

21.05.19 09:59 |
“Lindja e diellit nga maja Popova kapa”, Dobrin Minkov

Vetëm me fotoaparat mund të kalosh “përmes nëntë maleve në të dhjetën”

Është verë! Rrezet e diellit ngrohin me bollëk. Retë e bardha ose ylberi që del pas shiut të shkurtër krijojnë një ndjenje gazmore dhe dëshirë që ky çast të mbetet përgjithmonë në filmin e fotoaparatit. Në fotografimin e peizazheve malore duket më mirë..

02.07.17 09:05 |

Mali na jep mësime të pamëshirshme gjatë shëtitjeve pranverën

Gjatë pranverës mali është shumë tërheqës për shëtitje dhe ekskursione. Në shikim të parë këto shëtitje na duken si ato në parkun e afërt me pemët dhe barërat e gjelbëruara, me këngët e zogjve mbi kokët tona. Vetëm dëbora, e cila ende i ka mbuluar majat..

19.05.17 11:36 |

Buzë malit Stara Pllanina afër fshatit Eleshnica

Mundësitë për shëtitje të këndshme në krahinat rreth Sofjes janë shumë, si për të turistët e huaj, ashtu dhe për ata fillestarë. Një prej itinerareve interesante për turistët pa përvojë është në rajonin e fshatit Eleshnica. Mund të udhëtoni me autobus..

30.04.17 12:15 |

Alpinizmi bullgar – që nga fillimi e këtej

Alpinizmi ka lindur në plan botëror që para 230 vitesh. Klubi i parë Alpin u themelua në Londër në vitin 1857, ndërsa ai bullgar – disa dekada më vonë. Megjithëse është mjaftë më i ri, alpinizmi bullgar e ka vendin e vet të denjë, sipas doc...

30.04.17 10:15 |

Magjepsja e Shtatë Liqeneve të Rillës

Si rezultat i proceseve erozive akullnajore gjatë Kuaternarit, lart në malin Rilla janë formuar shumë liqene, të cilat janë një element i konsiderueshëm i peizazhit malor. Vargu i Shtatë Liqeneve të Rillës është më i gjati, më piktoresk dhe më i..

15.04.17 16:05 |

Profesioni “Udhëzuesi i malit”

Fshati i vogël Çerni Osëm shtrihet në rrëzat e majës Ambarica të malit Stara Pllanina. Këtu arsimi ka një historik 137 vjeçar. Në vitin 2000 shkolla vendore “Vasill Levski” nga tetëvjeçare u bë e mesme me klasën e vetëm në mbarë vendin për udhëzues të..

15.04.17 09:15 |
Pamje ndaj shtëpisë malore

“Maljovica” – shtëpia më e mirë turistike malore për vitin 2016

Rilla është një nga malet më të vizituara dhe më të arritshme në Bullgari. Të shumta janë objektet turistike, të cilat dhe gjatë dimrit dhe verës tërheqin mijëra adhurues të sporteve të bardhë dhe turistë. Një nga qendrat më të vizituara gjatë të gjitha..

18.03.17 12:15 |
Всички новини: днес | вчера