Eмисия новини
от 02.00 часа
Maja Ostriç

Fshati Babinci – një kënd magjik në Ballkanin e Tetevenit

Duke udhëtuar në Bullgari mund të zbuloni kënde me bukuri dhe joshje të jashtëzakonshme, vende, të cilat ju tërheqin në një mënyrë magnetike me energjinë e tyre. Vendet, që provokojnë interesin e vizituesve janë shumë, por ka të tilla, të cilat mbeten..

10.12.16 08:45 |
Duke shëtitur turistët mund të mësojnë shumë gjëra interesante për natyrën e bukur.

Shtigjet ekologjike fitojnë një popullaritet gjithnjë e më të madh në Bullgari

Shtigjet ekologjike fitojnë një popullaritet gjithnjë e më të madh në Bullgari. Për një-dy dekada u krijuan qindra shtigje të tilla ndër malet bullgare. Çfarë përbëjnë shtigjet ekologjike? Kësaj pyetje na përgjigjet Andriana Andreeva, eksperte në këtë..

18.07.13 10:50 |

Aventura me adrenalinë të lartë në malin e Vracës

Në 100 kilometra në veri të Sofjes ndodhet mali i Vracës. Shkëmbinjtë e Bellogradçikut, shpella Ledenika dhe gryka Vratcata janë vetëm disa nga objektet natyrore që tërheqin shumë turistë në këtë pjesë të vendit. Por kush mund të supozojë se në malin e..

26.11.10 12:06 |
Maja Vihren (2914m) më malin Pirin

Bëhu pushtues i majave malore në Bullgari!

Gjëja e parë që i bën përshtypje njeriut që fluturon me avion mbi Bullgarinë janë masivet malore madhështore, të mbuluara me gjelbërim, të cilat shtrihen deri në horizont. Në dallim të shumë vendeve më të urbanizuara në Kontinentin e Vjetër, malet bullgare..

20.08.10 08:51 |

Legjenda për malet bullgare

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Folklor/audio01_alb_21_10_09.mp3 Në territorin e saj të vogël Bullgaria ka grumbulluar malet më të mëdha të Gadishullit Ballkanik. Emrin e regjionit e ka dhënë mali Stara pllanina, të quajtur akoma Ballkan. Ai është..

23.10.09 12:58 |
Всички новини: днес | вчера