Eмисия новини
от 21.00 часа

Programi master i Fondit “Stefan Stambollov” u hap më 11 maj

Në festën e krishterë të Shenjtorëve Kirill dhe Metodij fillon zyrtarisht Programi Kombëtar Fondi “Stefan Stambollov”. Fondi u mundëson studentëve të diplomuar të marrin fonde nga shteti deri në 200 000 leva në vit për të studiuar në 15..

11.05.22 11:52 |

Organizata Ndërkombëtare e Vreshtarisë dhe Verës do të hapë një zyrë në Bullgari

Zyra e parë e jashtme e Organizatës Ndërkombëtare të Vreshtarisë dhe Verës (OIV) do të hapet në Bullgari ndoshta në Plovdiv. Kjo u njoftua nga Zëvendës Ministri i Bujqësisë Javor Geçev. Veprimtaria e zyrës do të përfshijë krijimin e një vreshti..

08.10.21 16:05 |
Universiteti në qytetin Ruse

Procedura për aplikimin e bullgarëve nga jashtë në universitetet bullgare po ndryshon

Ministria e Arsimit dhe e Shkencës po përgatit ndryshime në dekretin për realizimin e veprimtarisë arsimore ndër bullgarët jashtë vendit. Ndoshta njëra prej tyre do të lidhet me aplikimin për programet master. Po diskutohet mundësia që shkalla..

08.10.21 14:55 |

Kurse të gjuhës bullgare për të huajt fillojnë në qytetin bregdetar Varna

Departamenti i Mësimit të Gjuhëve të Huaja dhe Kualifikimit Pasuniversitar i Universitetit të Lirë “Çernorizec Hrabër” në Varna fillon kurse të gjuhës bullgare për të huajt. Ata që përfundojnë me sukses trajnimin do të jenë në gjendje të vazhdojnë..

12.08.21 18:18 |

2000 vende për beçelorë për komunitetin bullgar jashtë vendit në universitetet bullgare

Në sfondin e pandemisë dhe nevojës së theksuar qartë për personel në kujdesin shëndetësor po rritet pranimi i infermiereve dhe specialistëve shëndetësorë për vitin e ri shkollor 2021/2022 në Bullgari. Pranimi i studentëve në fushën e..

02.06.21 20:09 |

Shumica e studentëve të huaj në Bullgari zgjedhin specialitete mjekësore

Në vitin akademik 2020/2021, për diploma baçelor dhe master në shkollat e arsimit të lartë në Bullgari po studiojnë 211.8 mijë njerëz. 12.3 për qind e tyre kanë zgjedhur shkolla private. Sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave,..

27.04.21 06:45 |

Shpallën klasifikimin e kandidatëve për studentë jashtë Bullgarisë për shkallën master

Ministria e Arsimit shpalli klasifikimin e parë të kandidat-studentëve bullgarë që jetojnë jashtë Bullgarisë, si dhe të shtetasve të Maqedonisë së Veriut, të cilët do të bëjnë studime pë shkallën Master pasi kanë mbaruar arsimin e tyre të lartë në..

20.10.20 16:00 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна