Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

2000 vende për beçelorë për komunitetin bullgar jashtë vendit në universitetet bullgare

Foto: arkiv

Në sfondin e pandemisë dhe nevojës së theksuar qartë për personel në kujdesin shëndetësor po rritet pranimi i infermiereve dhe specialistëve shëndetësorë për vitin e ri shkollor 2021/2022 në Bullgari.

Pranimi i studentëve në fushën e inxhinierisë dhe shkencave kompjuterike është gjithashtu në rritje. Kjo u vendos me një dekret nga sot të Këshillit të Ministrave.

Vendet për studentët me subvencionim shtetëror rriten me 1652 krahasuar me vitin e kaluar - për specialitetet në të cilat ka mungesë të personelit.

2000 vende në Programet Baçelor dhe Master janë të përcaktuar dhe 40 - për studimet e doktoratës në universitetet tona për kandidatë me kombësi bullgare që jetojnë jashtë vendit, njofton Ministria e Arsimit.

Do të sigurohen përsëri 150 vende për studim të shtetasve të Maqedonisë së Veriut.


Më shumë nga rubrika

Tirana

Rivendosen fluturimet direkte mes Sofjes dhe Tiranës

Nga 1 gushti rivendosen fluturimet direkte mes Shqipërisë dhe Bullgarisë, njoftoi Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Sofje . Kompania GullivAir do t’i kryejë udhëtimet direkte javore Sofje-Tiranë-Sofje në periudhën 6 gusht – 28 shtator. Qëllimi i..

botuar më 21-07-29 2.14.MD

Kabineti zgjati gjendjen e jashtëzakonshme epidemike deri më 31 gusht

Këshilli i Ministrave vendosi që afati i gjendjes së jashtëzakonshme epidemike të zgjatet deri më 31 gusht. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, vendi ynë aktualisht renditet në vendin e shtatë për nga vdekshmëria nga Covid-19. Me dozën..

botuar më 21-07-28 5.18.MD
Stojço Kacarov

Jetëgjatësia është ulur me një vit e gjysmë vitin e kaluar

Ministri i Shëndetësisë Stojço Kacarov theksoi tre rreziqe kryesore për sëmundshmërinë e lartë dhe vdekshmërinë në valën e katërt të pritur Covid-19 – këto janë shkalla e ulët e vaksinimit, menaxhimi i dobët i krizës vitin e kaluar dhe sistemi..

botuar më 21-07-28 5.03.MD