Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Programi master i Fondit “Stefan Stambollov” u hap më 11 maj

Foto: Këshilli i Ministrave

Në festën e krishterë të Shenjtorëve Kirill dhe Metodij fillon zyrtarisht Programi Kombëtar Fondi “Stefan Stambollov”.

Fondi u mundëson studentëve të diplomuar të marrin fonde nga shteti deri në 200 000 leva në vit për të studiuar në 15 universitetet më elitare të botës nëse kthehen për të punuar në vend për të paktën tre vjet pas diplomimit, njoftoi shërbimi për shtyp i qeverisë.

Përzgjedhja e bursistëve të parë fillon në qershor, kurse masterat e para do të financohen në vitin akademik 2022/2023. Afati i fondit të ri është tre vjet dhe çdo vit për bursa do të ndahen 2 milionë leva. Për përzgjedhjen e kandidatëve do të zhvillohen tri fushata, në secilën prej të cilave do të miratohen 10 persona.

Aplikantët duhet të jenë shtetas bullgarë, të kenë një diplomë baçelor ose master, të marrë deri në 5 vjet përpara konkursit në një fushë profesionale, sipas programit të dëshiruar. Suksesi i diplomës duhet të jetë së paku shumë i mirë 5.00, dhe njohja e gjuhës në të cilën do të studijojnë të jetë në nivelin B2. Është një përparësi nëse kandidatët nuk kanë studiuar jashtë vendit dhe kanë përvojë profesionale në specialitetin e zgjedhur.


Më shumë nga rubrika

Nxënës bullgarë me fitore nga Olimpiada Evropiane e Statistikës

Më shumë se 17 000 nxënës prej 19 vendeve morën pjesë në konkursin e këtij viti, organizuar nga zyra e statistikave e Komisionit Evropian- Eurostat . Detyra e çdo një skuadre ka qenë që të xhirojë një video dy minutëshe në të cilën të paraqesin..

botuar më 22-06-25 2.05.MD

Po mbledhin donacione për të shpëtuar shkabën egjiptiane në Bullgari

Për 40 vjetët e fundit popullata e shkabës egjiptiane është pakësuar me 83% në Bullgari. Pritet që gjatë viteve të ardhshme ajo të zhduket krejtësisht si specie nëse nuk bëhen përpjekje serioze për rivendosjen e popullatës. Arsyet e shkatërrimit të..

botuar më 22-06-25 10.35.PD

Sezoni i qershisë - një kohë për punë të palodhur dhe një festë e mrekullueshme në qytetin Kjustendill

Mjafton të ecni rrugëve të Kjustendillit në fund të qershorit dhe do të vini re se kaloni nën një kordon me pemë qershie me fruta të pjekura. Në këtë qytet bullgar në rrezet e malit Osogovo dhe në bregun e lumit  Banshtica, kushtet për rritjen e pemëve..

botuar më 22-06-24 4.05.MD