Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shpallën klasifikimin e kandidatëve për studentë jashtë Bullgarisë për shkallën master

Foto: Ani Petrova

Ministria e Arsimit shpalli klasifikimin e parë të kandidat-studentëve bullgarë që jetojnë jashtë Bullgarisë, si dhe të shtetasve të Maqedonisë së Veriut, të cilët do të bëjnë studime pë shkallën Master pasi kanë mbaruar arsimin e tyre të lartë në shkollat e larta bullgare gjatë vitit akademik 2020-2021.

Brenda një afati prej 3 ditësh kalendarike pas shpalljes së klasifikimit aplikantët duhet të ripohojnë dëshirën e tyre, ose të deklarojnë se heqin dorë nga specialiteti, ku janë klasifikuar. Kjo mund të ndodhë përmes platformës elektronike për aplikim të Ministrisë. Në rast se brenda afatit treditor nuk është zgjedhur një prej dy mundësive kjo do të konsiderohet si refuzim dhe vendi do të çlirohet për klasifikimin e dytë.

Më shumë nga rubrika

Një shëtitje në Sofjen me dëborë

Sofja dhe dëbora e parë këtë dimër. Herët në mëngjes më 30 nëntor dëbora në qendër ende nuk ishte pastruar. Megjithatë transporti urban lëvizte sipas orarit. Mbulesa e bukur e dëborës na bëri që të shkëputemi pak nga jeta jonë e rëndomtë...

botuar më 20-12-02 11.16.PD

Bullgaria tashmë ka Plan kombëtar për gatishmëri në rast pandemie

Në një brifing sot Ministri i Shëndetësisë prof. Kostadin Angellov, kryetari i Shtabit Operativ Kombëtar Vencisllav Mutafçijski dhe kryeinspektori i shëndetësisë Angell Kunçev paraqitën Planin kombëtar të Bullgarisë për gatishmëri në rast pandemie,..

botuar më 20-12-02 11.15.PD

Në Bullgari 98 për qind nga njerëzit me HIV/SIDA janë të përfshirë në terapi

Më 1 dhjetor shënojnë Ditën Botërore për Luftimin e SIDA-së. Sivjet ajo kalon nën moton “Solidaritet global, shërbim i zhdërvjellët”. Pavarësisht nga avancimi në luftimin e kësaj sëmundjeje tinëzare, HIV vazhdon të jetë një nga problemet kryesore..

botuar më 20-12-01 1.49.MD