Eмисия новини
от 04.00 часа
Tomisllav Donçev (majtas) dhe Daniell Mitov (djathtas)

Ndryshime paraelektorale në udhëheqjen e partisë GERB

Në mbledhjen e sotme kombëtare të partisë GERB, dy muaj para zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, lideri i partisë Bojko Borisov u nda me dy zëvendësit e tij të deritanishëm – kryetarët e bashkive të Sofjes dhe të Burgasit, Jordanka Fandëkova..

11.05.21 16:29 |

Parlamenti refuzoi të ketë seancë

Pas një seance 10-minutëshe, Parlamenti nuk miratoi një program javor pune. Deputetët duhej të shikonin ndryshimet në Ligjin për Partitë Politike dhe Kodin Zgjedhor. "Për" programin votuan 86 deputetë, "kundër" - 8, abstenuan - 103. Në rivotimin e..

28.04.21 10:32 |
Maja Manollova

Mbledhja e parë e Komisionit të Përkohshëm Parlamentar për Auditimin e Qeverisë

Komisioni i sapokrijuar i Përkohshëm Parlamentar për Auditimin e Qeverisë për 10 vjet më parë do të punojë në 9 fusha prioritare. Kjo u bë e qartë pas mbledhjes së saj të parë të sotëm. Kryetarja e komisionit maja manollova shpalli se fillojnë me 4..

21.04.21 18:24 |

Bullgaria dëshiron një vendim mbi vaksinat përpara mbledhjes së Këshillit Evropian

Ne po propozojmë një mekanizëm kompensimi për ndarjen e vaksinave kundër Covid-19 në BE për frymë të popullsisë dhe me dozat shtesë të siguruara për të kompensuar ato nja dhjetë vende që kanë më pak vaksina. Këtë e deklaroi Kryeministri Bojko Borisov në..

17.03.21 13:14 |

Sofja vendosi kufizime rajonale kundër pandemisë

Nga 12 deri më 26 mars, të gjithë nxënësit nga klasa e 5-të deri në 12-të në Sofje vazhdojnë të mësojnë në distancë. Pezullohet frekuentimi i shkollave të larta dhe i aktiviteteve jashtëshkollore. Të gjithë lokalet do të punojnë me orar të..

10.03.21 17:16 |
Prof. Kostadin Angellov

Ka vonesë në imunizimin kundër Covid-19

Në një mbledhje pune me inspektoratet shëndetësore rajoneve në Bullgarinë Veriperëndimore Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov theksoi se ka vonesë në ritmin e vaksinimit kundër koronavirusit. Ministri pranoi se vaksinimi kundër Covid-19..

18.02.21 10:11 |

Bullgaria po porosit një shtesë prej 3 milion vaksinash ARN

Bullgaria do të porositë një shtesë prej 3 milion doza vaksinash kundër Covid-19 të tipit ARN - të tilla janë produktet e Pfizer/BioNTech dhe Moderna. Kjo u njoftua nga Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov në mbledhjen e sotme të qeverisë...

10.02.21 13:23 |

Sofja del nga rajonet me sëmundshmëri të lartë të Covid-19

Gjatë javës së kaluar më se 12 000 veta u shëruan nga Covid-19. Po ulet presioni mbi sistemin shëndetësor. Sofja po largohet nga zonat me sëmundshmërinë më të lartë – nga 1000 raste për 100 000 banorë. Në këtë grup mbeten vetëm qytetet Gabrovo dhe..

30.11.20 15:21 |

Reforma në prokurori kërkon një debat të thelluar

Sot partia drejtuese GERB fillon konsultime parlamentare, për mbledhjen e Kuvendit të Madh Popullor, qëllimi i të cilit  është të bëjë ndryshime në ligjin bazë të shtetit. Reformat e Kushtetutës përfshijnë dhe ndryshime serioze në sistemin..

25.08.20 13:43 |
Mbledhja kombëtare e prokurorëve në rezidencën

Kryeprokurori Ivan Geshev: Jemi mafi, sepse nuk lejojmë standarde të dyfishta

Prokurorë nga tërë vendi iu kundërvunë provave për ndërhyrje politike në punën e Prokurorisë. Kjo ndodhi në kuadrin e mbledhjes kombëtare që po zhvillohet në rezidencën “Bojana” të thirrur nga Kryeprokurori Ivan Geshev në mbrojte të pavarësisë së..

24.08.20 14:28 |
Всички новини: днес | вчера