Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kabineti teknik propozon zgjatjen e zbatimit të buxhetit të vjetër

Foto: Fotokolazh Jana Stamenova

Pas takimit me presidentin,  “Po e vazhdojmë ndryshimin” kërkoi që qeveria e përkohshme të paraqesë në parlament projektbuxhetin për vitin 2023. Afati për dorëzimin e buxhetit skadon më 31 tetor.

Në një mbledhje të jashtëzakonshme të Këshillit Kombëtar për Bashkëpunim Trepalësh, ushtruesja e detyrës së ministres së financave Rosica Vellkova tha se buxheti është plani financiar i shtetit dhe programi i qeverisjes së mazhorancës, e cila ende nuk është e formuar. Sipas saj, nuk ka asnjë qeveri teknike te e cila të jetë miratuar një buxhet. Në këshill, kabineti u propozoi partnerëve socialë dhe punëdhënësve një projektligj për zgjatjen e vlefshmërisë së buxhetit të vjetër për vitin 2022, deri në formimin e qeverisë së re të rregullt.


Më shumë nga rubrika

Më shumë se 20 për qind e prodhuesve parashikojnë rritje të çmimeve të tyre

Në janar, situata ekonomike e vendit mbeti afërsisht në nivelin e saj nga dhjetori 2022, me një klimë më të favorshme biznesi të evidentuar në industri dhe tregtinë me pakicë, por me një përkeqësim në ndërtim dhe shërbime. Këtë e tregojnë rezultatet..

botuar më 23-01-30 6.16.MD

Një kompani austriake po zgjeron prodhimin e saj me një fabrikë të re në Asenovgrad

Një nga prodhuesit më të mëdhenj austriak të pajisjeve të skive në botë, i vendosur në Çepellare(Bullgari Jugore), do të ndërtojë një fabrikë të re në Bullgari. Prodhimi i ri pritet të nisë këtë vit në Asenovgrad, i cili ndodhet jo shumë larg..

botuar më 23-01-29 8.10.PD

Brenda një viti, inflacioni i afroi çmimet në Bullgari me çmimet mesatare evropiane

Shpenzimet e familjeve bullgare janë rritur në mënyrë dramatike. Në një vit, shuma e mirëmbajtjes për një familje 3 anëtarësh është rritur me 366 leva dhe të ardhurat mujore neto të nevojshme arrijnë në 2432 leva. Tani, krahasuar me vitin 2021,..

botuar më 23-01-28 12.25.MD