Eмисия новини
от 04.00 часа

European Commission singles out challenges to media and judiciary in Bulgaria

The first ever report on the rule of law by the European Commission singles out challenges to media and judiciary in Bulgaria. Corruption is an area of concern in Bulgaria and five other member states, Reuters informs . A reform..

30.09.20 16:30 |

Bullgaria ka probleme në sistemin gjyqësor dhe në media, evidentoi Komisioni Evropian

Bullgaria ka probleme në sistemin gjyqësor dhe në mediat theksohet në raportin e parë të Komisionit Evropian për superioritetin e ligjit në shtetet anëtare të BE-së. Në dokument shprehet shqetësim lidhur me përndjekjen e korrupsionit në..

30.09.20 16:14 |

Një raport i KE-së konstatoi rrezik të lartë për pavarësinë e mediave në Bullgari

Bullgaria është ndër shtetet, ku vëzhgohet rrezik i konsiderueshëm për shumëllojshmërinë е përmbajtjes mediatike, si dhe ndër ato, ku ka rrezik të madh nga ndërhyrja e biznesit dhe pronarëve në punën e mediave. Këtë e tregon një raport për gjendjen..

23.07.20 16:39 |

United States provides financial assistance to Bulgarian media because of Covid-19

The US Embassy in Bulgaria, through the United States Agency for International Development, provides 200,000 USD in support of independent media and civic society in Bulgaria. Projects will be funded as the aim is to counter the negative impact of..

19.06.20 11:34 |

Sipas bullgarëve lajmet e BNR-së janë më të besueshmet

Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) është media, në të cilën bullgarët kanë besim më të madh, tregon raporti për vitin 2020 i Institutit për studimin e gazetarisë “Reuters” pranë një nga universitetet e Oksfordit. Mediat publike në Bullgari BNR dhe..

16.06.20 11:20 |
Vezhdi Rashidov

Pushtetarët dhe opozita kishin debate për lirinë e fjalës

Parlamenti miratoi raportin për punën e Këshillit të Mediave Elektronike gjatë vitit 2019. Opozita kritikoi veprimtarinë e Këshillit, duke e vërë theksin tek vendi i 111 i Bullgarisë për lirinë e fjalës dhe nevojat për një Ligj të ri për radion dhe..

11.06.20 17:33 |

Freedom of speech hotly debated in plenary by ruling party and opposition

The Bulgarian Parliament has approved the report on the work of the Electronic Media Council in 2019. The opposition criticized the activities of the media regulatory body, pointing to Bulgaria's 111 place in terms of freedom of speech and the need..

11.06.20 17:31 |

Na duhen njohuri për mediat digjitale, që të mos na manipulojnë lehtë

Mënyra e drejtë dhe e sigurt e përdorimit të medieve është një pjesë prej njohurive dhe aftësive digjitale, për të cilat ka nevojë çdo njeri në mënyrë që të jetë mjaft kritik ndaj informacionit dhe të mos bëhet pjesë e zinxhirit të përhapjes së..

06.06.20 06:50 |
Kuvendi Popullor

Parlamenti do të diskutojë amendamente në Ligjin për radon dhe televizionin

Komisioni parlamentar për kulturën dhe mediat do të diskutojë në mbledhjen e vet të sotme dy projekte për ndryshime në Ligjin për Radion dhe Televizionin, të parashtruara nga deputetët e koalicionit “Patriotët e Bashkuar”.   Sipas njërit prej..

28.05.20 07:48 |

BNR mori vlerësim të lartë për mënyrën e informimit lidhur me Covid-19

Në një raport monitorimi të prezantuar të martën (13 maj) Këshilli për Mediat Elektronike i dha një vlerësim të lartë Radios Kombëtare Bullgare për mënyrën, në të cilën ajo ofronte informacionet për krizën e koronavirusit.  Përfundimi i bërë nga..

13.05.20 13:08 |
Всички новини: днес | вчера