Eмисия новини
от 07.00 часа

Rosatom fitoi tenderin për modernizimin e Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”.

Korporata “Rosatom” njoftoi, se fitoi tenderin për modernizimin e blloqeve të 5-të dhe të 6-të të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”. Sipas kontratës modernizimi i aparaturës së kontrollimit të rrymës së neutroneve merret përsipër nga Rosatom Sërvis...

26.03.20 12:09 |

Modernizohen observatorët astronomikë në Bullgari

Ministri i arsimit dhe i shkencës Krasimir Vëllçev shpalli, se dikasteri i tij siguroi mjete për modernizimin e observatorëve astronomikë dhe planetariumeve në Bullgari. Ministri shpreson, që mjetet do të arrijnë për të gjithë observatorët dhe planetariumet..

28.01.20 15:33 |

72 për qind prej bullgarëve përkrahin rikthimin e shërbimit të detyrueshëm ushtarak

Në fund të vitit 2019 Radio Bullgaria kërkoi qëndrimin e ministrit të mbrojtjes dhe zëvendës kryeministër të sigurisë Krasimir Karakaçanov për ndryshimet që filluan në Ushtrinë Bullgare dhe për sigurinë rajonale të Ballkanit. Procesin e..

02.01.20 11:57 |
Ministri Ananiev (i treti nga e djathta në të majtë) është për vizitë në Maqedoni

Ministri bullgar i shëndetësisë është për vizitë në Maqedoni

Ministri i shëndetësisë i bullgarisë Kirill Ananiev merr pjesë në hapjen e qendrës së intervencionit të hershëm dhe të terapisë së fëmijëve autistë në Ohër. Qendra u ndërtua me mjete të siguruara nga Bullgaria. Para pesë vitesh prapë me mjete nga Bullgaria..

05.12.19 13:38 |

Parlamenti miratoi lëshimin e një shume suplementare nga buxheti për blerjen e gjuajtësve të rinj

Parlamenti aktualizoi buxhetin e shtetit për vitin 2019 dhe shtoi shpenzimet buxhetore të Ministrisë së Mbrojtjes me 1.07 miliard euro. Aktualizimi i buxhetit ka për qëllim të sigurohet blerja e 8 aeroplanëve luftarakë nga tipi i ri për forcat e armatosura..

19.07.19 16:28 |
Всички новини: днес | вчера