Eмисия новини
от 01.00 часа
Krasimir Karakaçanov

Sipas Zëvendëskryeministrit Karakaçanov ka dy skenarë – qeveri e re, ose zgjedhje

Ka dy variante – qeveri e re në këtë Parlament dhe shumicë, ose zgjedhje para afatit, tha Zëvendëskryeministri Krasimir Karakaçanov. Çështje bisedimesh në koalicionin në pushtet është nëse Kryeministri i tanishëm Bojko Borisov do ta ruajë postin e..

16.07.20 16:17 |

Papunësia në fund të qershorit është 8.3%

Gjatë qershorit papunësia në vend mbetet e lartë megjithë masat në përkrahje të punësimit dhe të biznesit. Niveli i papunësisë së regjistruar është 8.3%. Agjencia e Punësimit konstaton se të papunët e regjistruar në fund të qershorit kanë qenë 273..

15.07.20 17:55 |

Pas një mungese njëqindvjeçare shpargu përsëri është në Bullgari

E quajnë shpargun "perime për mbretër", sepse ka arritur të mahnisë me shijen e vet të butë Mbretin Diell, Luigji XIV. Ai kaq shumë i ka pëlqyer këto perime saqë i ka detyruar kopshtarët e vet t’i risin gjatë gjithë vitit, që të mund ta ketë përherë..

15.07.20 17:39 |

Bullgaria nuk mund të kompensojë rënien industriale nga pandemia

Prodhimi industrial në BE në maj rriti me 11.4 për qind, duke kompensuar uljen gjatë dy muajve të mëparshëm si rezultat i pandemisë Covid-19. Sipas Evrostatit në Bullgari prodhimi në maj vazhdoi të ulet megjithë edhe pak, me 0.1 për qind, në..

14.07.20 17:59 |

Bullgarët janë më të prekur nga kriza Covid-19 se sa evropianët

Bullgarët e përjetojnë krizën me Covid-19 më rëndë se sa evropianët. 41 për qind në Bullgari e humbën të ardhurat, ndërsa në Evropë 28 për qind. 74 për qind e bullgarëve dëshirojnë që BE-ja të ketë më shumë autorizime për përballimin e pandemisë, tregon..

14.07.20 16:13 |

Një shpikje bullgare: Robot për dezinfektim kundër Covid-19

Në ngjashmëri të kolegëve të vet nëpër botë dhe shkencëtarët bullgarë kërkojnë zgjidhje të ndryshme si për evitimin e pandemisë Covid-19, kështu dhe për lehtësimin e jetës me të. Një shpikje jonë, tani vonë, ka mundësi të ndihmojë në mënyrë të..

10.07.20 15:49 |
Bojko Borisov

Kryeministri paralajmëroi se para vendit qëndrojnë vite të rënda

Kryeministri Bojko Borisov propozoi që mjekët të organizojnë një debat publik për masat që duhet të ndërmerren për luftimin e koronavirusit pas rritjes së numrit të infektuarve. Për protestën e djeshme në Sofje në përkrahje të presidentit dhe..

10.07.20 10:53 |

Falë masës “60/40” janë ruajtur 4 700 vende pune në sektorin e teknologjive të larta

Që nga prilli deri në qershor 277 kompani në një nga industritë më të qëndrueshme në Bullgari – ajo e teknologjive të larta, kanë përdorur programin qeveritar kundër krizës “60/40”. Sipas të dhënave të agjencive të specializuara për studime biznesi në..

08.07.20 15:47 |

A nisi me sukses stina verore nëpër det?

Pandemia nga Covid-19 doli e pamëshirshme ndaj sektorëve të shumtë në ekonominë e Bullgarisë, në këtë numër dhe ndaj turizmit veror. Jemi mësuar që muajt korrik dhe gusht t’i vëmë në “kulmin” e sezonit dhe kjo me të vërtetë qe kështu. Por deri..

08.07.20 15:27 |
Kristalina Georgieva

Kristalina Georgieva bëri thirrje për rimëkëmbje afatgjatë pas krizës së pandemisë

Në një konferencë të Organizatës Ndërkombëtare të Punës Kristalina Georgieva, drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkiombëtar bëri thirrje që sot politikanët të drejtojnë përpjekjet e tyre ndaj rimëkëmbjes afatgjatë ma karbon të ulët – diçka që do të..

08.07.20 15:10 |
Всички новини: днес | вчера