Eмисия новини
от часа

Ministria e Shëndetësisë propozon heqjen e karantinës në rast sëmundjeje nga Covid-19

Ministria e Shëndetësisë propozon heqjen e izolimit dhe karantinës për pacientët me koronavirus dhe personat e kontaktit të tyre. Megjithatë, një ndryshim i mundshëm në Ligjin për Shëndetësinë do të bëhet pas një diskutimi publik. Arsyet e propozimit..

03.07.23 18:14 |

Pritshmëri për një sezon të mirë turistik pavarësisht verës së vonuar dhe rritjes së çmimeve

Një sezon veror më i mirë, në krahasim me vitin e kaluar 2022, dhe me perspektivë për të arritur nivelet e vitit para pandemisë 2019. Pritshmëritë e industrisë turistike janë për të ardhura të paktën 4.5 milionë leva në sektor . Duke gjykuar nga..

17.06.23 11:45 |

Pjesa e të varfërve në Bullgari po rritet

Përqindja relative e popullsisë së varfër në Bullgari po rritet. Në vitin 2022, shkalla e varfërisë në vend ishte 22.9%, dhe të varfëritë ishin 1 milion e 572 mijë njerëz. Kështu shkruhet në raportin e miratuar nga qeveria për zbatimin e..

05.05.23 16:53 |

Dy persona me Covid të konfirmuar vdiqën në 24 orët e fundit

62 janë të sapo infektuar me Covid në vend në 24 orët e fundit. Rastet u rritën me 11 nga një ditë më parë. Mbi 51.6 për qind e të sapoinfektuarve nuk kanë vaksina kundër koronavirusit. 2 për qind e 2892 testeve të kryera janë pozitive, sipas portalit..

16.02.23 09:04 |

Aeroporti i Sofjes nuk e ka arritur ende trafikun e para pandemisë Covid

Aeroporti i Sofjes u shërbeu pak më shumë se 6 milionë pasagjerëve në vitin 2022, njoftoi aeroporti. Kjo është dukshëm më shumë se vitin e kaluar, por mbi 1 milion më pak se në 2019, viti i fundit para pandemisë Covid. Vitin e kaluar, në..

10.01.23 13:45 |

Na pret një sezon dimëror "i nxehtë", i kombinuar me inflacion të pandërprerë

Aktualisht rezervimet për vendpushimet tona dimërore po shkojnë shumë mirë dhe ndihet optimizëm në degën turistike. Bullgaria po përgatitet të mirëpresë afro 1.2 milionë të huaj deri në fund të marsit 2023, parashikon Instituti për Analiza dhe..

15.12.22 07:15 |

Bullgarët që gërshetojnë role të ndryshme në jetë, më lehtë gjejnë rrugëdalje nga krizat

“Nuk kemi shembuj të mirë për menaxhimin e krizave në vendin tonë nga ana e institucioneve. Shpesh përpjekjet për t’u marrë me pasojat e krizave kanë të bëjmë me ndjenjën për masa jo adekuate dhe ndarjen jo të drejtë të resurseve.” Këtë e thekson..

25.10.22 07:15 |

Bullgaria u kthye në zonën më të ulët të sëmundshmërisë së Covid

Sipas të dhënave të Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Infektive dhe Parazitare, shkalla dyjavore e incidencës së Covid është në rënie. E gjithë harta е treguesve të pandemisë është kthyer në zonën e gjelbër. Incidenca dy-javore ra nën 300 pacientë..

11.08.22 13:48 |

Vendi filloi të dalë nga një valë tjetër e Covid

Matematikani nga Akademia Bullgare e Shkencave Prof. Nikollaj Vitanov, i cili monitoron parametrat e pandemisë së koronavirusit në vend, njoftoi se këtë javë numri i pacientëve me Covid në spital do të fillojë të ulet. Shkalla e vdekjeve do të..

09.08.22 11:46 |

UNICEF raporton një mungesë serioze të aftësive bazë të punës dhe të shkrim-leximit digjital tek të rinjtë në Bullgari

Ne po jetojmë në kohë krize - shëndetësore, ushtarake, sociale, ekonomike, politike. Dhe ndërsa vaksinat, zgjedhjet dhe edukimi financiar mund të jenë zgjidhjet e problemeve tona sot, ka një krizë të heshtur dhe të dëmshme që ende pret zgjidhjen e..

02.08.22 07:10 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна