Eмисия новини
от 21.00 часа

Më se 4 për qind janë rastet pozitive për Covid-19 nga 4865 teste

201 janë rastet e reja të koronavirusit në Bullgari që u regjistruan gjatë 24 orëve të fundit. Kjo përbën 4.13 për qind nga 4865 PCR testet për Covid-19, tregojnë të dhënat e Portalit Unik Informativ. Gjatë periudhës vdiqën 7 veta..

12.09.20 10:09 |

Festivali “Skenë në udhëkryq” me nderim ndaj Stefan Danaillovit

Më 11 shtator fillon Festivali i 24 Ndërkombëtar Teatral Vjeshtor “Skenë në udhëkryq”. Festivali do të vazhdojë  deri më 21 shtator 2020 , ku organizatorë të tij janë Ministria e Kulturës dhe Bashkia e qytetit Plovdiv. Në mënyrë të pritur mjaft..

11.09.20 07:38 |

Gjermania hoqi kufizimet për ata që vijnë nga krahina Dobriç e Bullgarisë

Gjermania hoqi kërkesën për PCR test ose karantinë 14 ditore për ata që vijnë nga krahina e qytetit Dobriç e Bullgarisë Verilindore . Instituti “Robert Koh” e nxori këtë rajon nga lista e destinacioneve të rrezikshme për udhëtim për arsye të..

10.09.20 12:01 |

2.37 për qind janë mostrat pozitive për Covid-19 nga 5145 testet e realizuara

122 janë rastet e reja të koronavirusit gjatë 24 orëve të fundit të zbuluara nga 5145 PCR teste , tregojnë të dhënat e Portalit Unik Informativ. Që nga fillimi i pandemisë numri i të infektuarve me Covid-19 arriti 17435 . 753 janë të..

10.09.20 10:48 |

Biznesi bullgar në kushtet e recesionit, pandemisë dhe krizës politike

Ekonomia bullgare ka 10% ulje për tremujorin e dytë të këtij viti, kundrejt 3 muajve të parë, tregojnë  të dhënat e statistikës kombëtare. Si punon biznesi në kushtet e recesionit, të pandemisë dhe të krizës politike komentuan përpara Radios..

08.09.20 14:44 |
Ministri Kostadin Angellov

Bullgaria është për masa të koordinuara në BE në kushtet e pandemisë

Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov ripohoi interesin e Bullgarisë për koordinim të kërkesave për karantinë dhe testim në kushtet e pandemisë së koronavirusit ndër vendet-anëtare të BE-së. Angellov e deklaroi këtë në një video konferencë..

04.09.20 18:21 |

Mbi 100 mln euro nga pakoja antikrizë tashmë janë investuar në ekonomi

Deri në 4 shtator 2020 tashmë mbi 200 mln leva (mbi 100 mln euro) nga pakoja antikrizë i janë shpërndarë Ministrisë së Ekonomisë, biznesit dhe njerëzve në kushtet e pandemisë. Këtë e konstatoi dikasteri në sajtin e vet. Mbi 43 mln euro nga..

04.09.20 17:40 |

Gjatë pandemisë bullgarët janë në vend të parë në BE për nga ulja vjetore në tregtinë me pakicë

Për të tretin muaj me radhë Bullgaria është në vend të parë në BE për nga ulja vjetore në tregtinë me pakicë, tregojnë të dhënat e Eurostat. Tregtia me pakicë në Bullgari kufizohet 17.5% në bazë vjetore gjatë korrikut, derisa në BE kjo ulje është 0,7%...

04.09.20 12:24 |

7.9% papunësi në saje të ndihmës shtetërore për biznesin

Sipas variantit të parë të masës 60/40 për donacionin e pagave gjatë pandemisë së Covid-19 në periudhën 13 mars – 30 qershor, afro 180 000 veta kanë ruajtur vendet e tyre të punës në mbi 25 000 firma. Në kuadrin e masës në fjalë në periudhën 15..

03.09.20 12:18 |
Bojko Borisov

Bojko Borisov: “Duhet të punojmë bashkë për të përballuar krizën”

„Bota po hyn në një periudhë të rrezikshme dhe të paqëndrueshme. Shkencëtarët supozojnë se virusi mund të mbetet me ne vite me radhë. Thirrja jonë është e qartë – duhet të punojmë bashkë. Për përballimin e pasojave nga pandemia janë të domosdoshme..

02.09.20 18:09 |
Всички новини: днес | вчера