Eмисия новини
от 13.00 часа

Protestat e infermiereve – kërkesa të arsyetuara sindikale, apo shantazhe

Aktualisht kur ka shqetësime të konsiderueshme rreth përhapjes së koronavirusit në Bullgari, në sektorin e   shëndetësisë  ka shumë tronditje sociale. Infermieret vazhdojnë të protestojnë me kërkesa për rritjen e rrogave – gjë, e cila u ishte..

09.03.20 16:05 |

Problemet e shumta dhe mosbesimi në institucionet provokojnë valë protestash

Gjatë ditëve të fundit pakënaqësia në shoqëri gjen shfaqje të ndryshme dhe tregon pikët e dobëta në qeverisjen e kryeministrit Bojko Borisov, por pa tronditur thellë kabinetin e tij dhe pa treguar zgjidhje konkrete të problemeve. Kriza me..

31.01.20 14:06 |
Pllamen Dimitrov

Dy sindikatat më të mëdha në Bullgari po përgatiten për protestë kombëtare

Dy sindikatat kryesore në Bullgari – Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari dhe Konfederata e Punës “Podkrepa” po përgatitin protestë kombëtare në fund të nëntorit, në se këto ditë qeveritarët nuk tërheqin propozimin e tyre për..

18.11.19 12:29 |
Takimi i Kryeministrit dhe Ministrit Ananiev me mjekët

Pas protestave të tyre pediatrët do të marrin 850 mijë euro

850 mijë euro do të lëshojë Këshilli i Ministrave për spitalin e vetëm të specializuar për fëmijë “Profesor Ivan Mitev” në Sofje. Mjetet do të sigurohet në kuadrin e programit “Shëndeti i Nënës dhe Fëmijës”. Këtë e tha Ministri i shëndetësisë..

14.05.19 12:59 |

Specialistët e sëmundjeve të fëmijëve përsëri protestojnë në Sofje

Mjekë dhe infermiere, të përkrahur nga prindërit, protestojnë për herë të dytë përpara spitalit të vetëm të specializuar në vend për shërim aktiv të sëmundjeve të fëmijëve - “Profesor Ivan Mitev “ në Sofje. Ata këmbëngulin për ndryshim të statutit..

23.04.19 10:42 |

Specialistët e shëndetësisë kërkojnë reforma dhe paga të denja

Kaos dhe probleme në sistemin e shëndetësisë, mungesë e kritereve për përcaktimin e pagimit dhe mungesë e respektit – kështu specialistët e kujdesit shëndetësor përshkruajnë arsyet për protestat e tyre. Ato filluan më 1 mars sivjet me..

12.04.19 16:17 |

Taksistët përsëri protestojnë në Sofje

Taksi të shumta kaluan nëpër rrugët qendrore të Sofjes në shenjë proteste kundër mosveprimit të shtetit lidhur me ekonominë joformale. Protesta është organizuar për shkak të veprimtarisë së një firme në sektor – “Maxim”, e cila sipas shoferëve që..

21.03.19 17:18 |

Përsëri për malin Stranxha

Po ngrihet një valë e re protestash në mbrojtje të Pakut Natyror “Stranxha” për shkak të kthesës së radhës në sagën gjyqësore kundër Planit të përgjithshëm urban të Bashkisë Carevo, që përfshin pjesë të madhe nga territori i mbrojtur natyror. Saga..

29.01.14 14:02 |

Studentët: Shoqëria duhet të zgjohet

© Foto: BTA “Protestat e studentëve janë pishtari i ndryshimit, i cili i bëri katalizë procesit dhe i dha një jetë të re”. Këtë e deklaroi përpara Radio Bullgarisë Aleksandër, student në kursin e katërt të filologjisë angleze në Universitetin e Sofjes..

13.11.13 12:44 |
Studentët e testojnë shtetin (teksti i pllakatit).

Protestat e studentëve janë duke u zgjeruar

Përpara një jave studentë të Universitetit të Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” pushtuan sallën më të madhe të Rektoratit. Ata u ngritën në protestë për shkak të vendimit të Gjykatës Kushtetuese t’i rivendosë të drejtat e magnatit të mediave Deljan Peevski si..

30.10.13 11:50 |
Всички новини: днес | вчера