Eмисия новини
от 17.00 часа

Investimet e huaja në Bullgari pas vitit 2010 janë mbi 51 miliardë euro.

Holanda mbetet investitori më i madh i huaj në Bullgari me 7.7 miliardë euro ose 15.1 për qind të të gjitha fondeve të tërhequra. Pas saj vjen Austria me 4.95 miliardë - 9.7 për qind. Gjermania është e treta me 3.78 miliardë euro. Me një rezultat..

04.07.22 13:57 |

Liria tatimore për bullgarët këtë vit vonoi me 6 ditë

26 maji është Dita e Lirisë Tatimore për bullgarët në vitin 2022. Instituti i Ekonomisë së Tregut llogariti se këtë vit po punojmë 146 ditë për shtetin për të siguruar të ardhurat fiskale. Buxheti i shtetit parashikon të ardhura mbi 57 miliardë..

26.05.22 10:35 |

Të ardhurat mesatare të bullgarëve u rritën deri në 2006 leva (1025 euro)

Të ardhurat mesatare për anëtar të familjes në tremujorin e parë të vitit 2022 ishin 2006 leva (1025 euro)dhe u rritën me 9.6 për qind krahasuar me të njëjtin tremujor të vitit 2021, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave...

16.05.22 16:08 |

Kriza me Covid-19 goditi rëndë dhe shtëpitë turistike

Pandemia me koronovirusin shkaktoi një kolaps të paparë në industrinë e turizmit, që siguron rreth 12% nga Produkti i Brendshëm Bruto të vendit. Ata të cilët punojnë në degë alarmojnë, se gjatë vitit të kaluar vizitorët dhe qarkullimi në shtëpitë e..

25.01.21 12:28 |

Fillojnë procedurat e mbështetjes së biznesit për 200 milionë leva

Deri në fund të muajit do të fillojnë katër procedura të reja në përkrahje të firmave bullgare, njoftoi zëvendës ministrja e ekonomisë Jana Topallova në kuadrin e online forumit  kushtuar masave financiare në mbështetje të biznesit në kushtet e..

09.10.20 07:05 |
Valdis Dombrovskis

Bullgaria gradualisht u afrohet treguesve ekonomike të BE-së

Bullgaria është vendi i vetëm i BE-së, i cili respekton kriterin e lidhur me deficitin buxhetor, tha Zv/Presidenti i KE-së Valdis Dombrovskis. Pavarësisht nga rritja ekonomike dhe nivelet e ulëta të papunësisë, Bullgaria i afrohet pjesës tjetër..

20.05.20 14:22 |
Kryeministri Borisov

Të ardhurat mesatare mujore për llogaritjen e kontributeve të sigurimit tejkaluan 500 euro

Për herë të parë të ardhurat mesatare mujore në Bullgari në bazë të të cilave llogariten kontributet e sigurimeve janë mbi 500 euro. Të dhënat janë për muajin tetor 2019. Këtë e shkroi në Facebook Kryeministri Bojko Borisov. Kjo është një rritje..

10.12.19 13:54 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера